У Харкові пройшов масштабний Велодень

21 травня 2017 09:11

12-й Велодень пройшов 20 травня, у Харкові під гаслом «Рулюєш ти!».

Цього року в ньому взяли участь понад 10 тисяч осіб. Колони велосипедистів почали збиратися з ранку в різних районах міста - на Салтівці, Олексіївці, Нових Домах, Холодній Горі, ХТЗ тощо. Потім всі вони рушили до площі Свободи. Люди різних професій і віку приїхали на Велодень сім'ями, з дітьми. Як повідомили під час відкриття Велодня, найстаршому учаснику заїзду було 74 роки, наймолодшому - 3,5.

Перед стартом на площі близько 4 тисяч велосипедистів вишикувалися і сформували фразу «Я ♥ Харків». Нагадаємо, що два роки тому на Велодні велосипедисти створили фігуру велосипеда, а торік - Дзеркального струменя, встановивши рекорд України.

Як зазначив заступник міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, Велодень - це один із найулюбленіших спортивних заходів серед харків'ян.

«Багато хто приїжджає  взяти участь не тільки у заїзді, а й у масовому флешмобі, які ми проводимо вже кілька років. Атмосфера, як завжди, доброзичлива і весела. Приємно, що тут також багато дітей з батьками, багато людей в костюмах - видно, що готувалися, як на карнавал. Наш Велодень розвивається і доводить вкотре, що Харків - це спортивна столиця України», - сказав Костянтин Лобойченко.

Стартував велопробіг біля пам'ятника козаку Харьку. Маршрут велосипедистів пролягав центральними вулицями міста. Після заїзду свято велоспорту продовжилося в розважальних локаціях. Організатори встановили фотостенди, дитячі майданчики з конструкторами і зонами для малювання, провели гонки на беговелах із призами, ярмарок, змагання з вело-тріалу, тест-драйви та майстер-класи. Щасливчики виграли велосипеди від спонсорів заходу.

Запам'ятався цей Велодень і презентацією першої соціальної мережі для велосипедистів «Bikesimizer». На сайті можна буде спілкуватися з однодумцями, ділитися важливою і корисною інформацією, прокладати маршрути, відзначати кілометраж і навіть стежити з кількістю витрачених калорій.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, міська влада давно приділяє розвитку велоспорту найсерйознішу увагу.

«У Харкові затверджена концепція розвитку велосипедного руху, яка складається з різних напрямків - створення велодоріжок, будівництво Велодому і велоСТО. У найближчому майбутньому в Харкові, ймовірно, з'явиться муніципальний прокат велосипедів. Тобто крок за кроком ми розвиваємо велосипедний рух», - зазначив Олексій Чубаров.




Новини в тему

20 березня 2024
Харківські велосипедисти відзначилися у серії нацзмагань з велокросу
01 березня 2024
Коротєєва виграла рейтингові змагання з велоспорту на треку у Швейцарії
07 лютого 2024
Ковтун виграла ЧУ у багатоденній гонці
18 грудня 2023
Ковтун виграла бронзу рейтингових змагань з велоспорту на треку у Німеччині
12 грудня 2023
Вагаркін – срібний призер міжнародних змагань з велоспорту у Польщі
29 листопада 2023
Романенко оформила золотий дубль на ЧУ з велокросу
14 листопада 2023
Харківські велосипедисти виграли медалі нацзмагань з велокросу
07 листопада 2023
Харківські трековики виграли національні турніри у Львові
31 жовтня 2023
Харківські велосипедисти здобули нагороди ЧУ з велокросу
17 жовтня 2023
Харківські велосипедисти відзначилися на серії національних змагань з велокросу
Інформаційні платформи