У Харкові пройшов фестиваль вуличних культур

28 травня 2018 14:27

ІІ Фестиваль вуличних культур пройшов 27 травня, на майданчику перед Харківським національним театром опери та балету ім. М. В. Лисенка.

У програму фестивалю увійшли баттли з брейк-дансу, змагання з воркауту, стрітболу, роллерблейдингу, паркуру, скейтбордингу, а також на велосипедах і скутерах.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, саме харківський фестиваль дав величезний поштовх до розвитку вуличної культури в Україні.

«Два роки тому нам вдалося практично неможливе - об'єднати представників різних видів вуличної культури в одну команду. Тепер ми можемо розвивати цей рух цілеспрямовано. Фундаментом якраз і став перший фестиваль вуличних культур, на який приїхали учасники з усієї України. Ми створили прецедент, який отримав подальший розвиток в країні. Такі фестивалі, як у Харкові, почали проводитися і в інших містах. У підсумку, був сформований масовий громадський рух «Street culture», і зараз на рівні Міністерства молоді і спорту розглядається питання про його фінансову підтримку», - розповів Олексій Чубаров.

За його словами, головне завдання таких заходів - залучити якомога більше дітей до занять цими видами вуличної культури.

«Якщо дитина звикла до вулиці, то вона, можливо, і не зверне увагу на традиційні види спорту, а їй будуть до душі такі ж хлопці, які займаються брейк-дансом, катаються на роликах або велосипедах. Для неблагополучних дітей ця культура також є ближчою, і це наш шанс повернути їх до нормального життя », - підкреслив Олексій Чубаров.

Водночас міська влада розуміє, що для розвитку цього напрямку необхідна відповідна інфраструктура. Зараз розробляються проекти урбан-парків, де представники вуличної культури зможуть тренуватися. За словами Олексія Чубарова, такі об'єкти вимагають чималих фінансових вкладень, тому місто почне з невеликих парків, де буде представлений мінімальний набір об'єктів, що дадуть можливість займатися. Перші такі об'єкти можуть з'явитися в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького і в сквері Богдана Хмельницького.


Теги: спорт,


Новини в тему

22 лютого 2020
Катерина Шакалова перемогла на чемпіонаті Європи з грепплінгу
19 лютого 2020
У Харкові пройде чемпіонат України з історичного фехтування
11 cічня 2020
Харківський альпініст встановив рекорд на найвищому у світі вулкані
09 cічня 2020
Юні харків’яни відправилися на III зимові Юнацькі Олімпійські ігри
09 грудня 2019
У Київському районі пройшли змагання з кульової стрільби
06 грудня 2019
Харківські чирлідери здобули перемогу на чемпіонаті України
21 листопада 2019
У Київському районі пройшла сімейна естафета
19 листопада 2019
Завтра на Олексіївці відкриється міський центр єдиноборств
18 листопада 2019
Марія Жигалова перемогла на чемпіонаті світу з гирьового спорту
05 листопада 2019
У Харкові пройде фестиваль технічних видів спорту
Інформаційні платформи