У Харкові проходить чемпіонат світу з «козацького двобою»

16 грудня 2015 16:02

Відкриття третього чемпіонату світу з українського національного виду змішаних бойових мистецтв «Козацький двобій» відбулося сьогодні, 16 грудня, в Харківському палаці спорту.

Протягом двох днів близько 350 спортсменів із 11 країн світу - України, Азербайджану, Вірменії, Туркменістану, Узбекистану, Марокко, Конго, США, Туреччини, Ірану, Росії - визначать чемпіонів у всіх вагових і вікових категоріях серед дітей, юнаків та дорослих.

У чемпіонаті беруть участь молодші юнаки 7-9, 10-12 років, старші юнаки 13-15 років, юніори 16-17 років, дорослі - починаючи з 18 років. Програма включає формальні технічні комплекси і розділи вільного бою «Забава», «Борня» і «Герць», які відрізняються ступенем контакту.

Під час відкриття чемпіонату заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов побажав спортсменам перемог, об'єктивного суддівства та поменше травм.

«Для Харкова цей чемпіонат світу є знаменною подією. «Козацький двобій» активно розвивається у світі, і ми робимо все можливе для популяризації цього виду спорту. І це здорово, коли сотні спортсменів з різних країн, що представляють різні види бойових мистецтв, виступають за правилами українського національного виду спорту», - зазначив Олександр Попов.

З більш детальною програмою чемпіонату можна ознайомитися тут.

Зазначимо, що Українська спортивна федерація «Козацького двобою» створена в 2013 році. Федерація об'єднує всі напрямки єдиноборств - бокс, кікбоксинг, бойове самбо, тайський бокс, карате, мікс-файт та інші напрямки.




Новини в тему

20 березня 2024
Харківські велосипедисти відзначилися у серії нацзмагань з велокросу
18 березня 2024
Авраменко виграв ЧУ з дзюдо
21 лютого 2024
Монзуль замінила очолила комітет арбітрів УАФ
22 лютого 2024
Харківʼяни – віцечемпіони ЧУ з ММА у командному заліку серед дорослих
12 лютого 2024
Харківʼянки поборються за нагороди ЧЄ з важкої атлетики
04 лютого 2024
Збірна України з синхронного плавання – віцечемпіонки світу з водних видів спорту
22 cічня 2024
Харківські дзюдоїсти – чемпіони національного турніру у Дніпрі
16 cічня 2024
Харківʼяни виступили на ЧЄ з велоспорту на треку серед еліти
16 cічня 2024
ЧС з синхронного плавання. Хто з харківських спортсиенок позмагається за нагороди?
18 грудня 2023
Харківськи дзюдоїсти – переможці командного чемпіонату Дніпра з дзюдо
Інформаційні платформи