У Харкові пройде «Осінній Велодень»

14 вересня 2016 16:12

18 вересня пройде третій «Осінній Велодень», який проводиться харківськими активістами велоруху в рамках Європейського тижня мобільності.

Уже традиційно осінній велопробіг стартує біля пам'ятника Велосипедисту на Білгородському шосе об 11.00 та фінішує на вул. Квітки-Основ'яненка, де буде організована пішохідна зона.

Цього року девіз Європейського тижня мобільності «Розумна мобільність - сильна економіка», а девізом «Осіннього Велодня» - «Катай за Велодрожку». Організатори заходу хочуть сказати, що у Харкові треба починати будувати велоінфраструктуру.

Презентація громадського проекту, спрямованого на поліпшення транспортної інфраструктури та доступності "Нам потрібна велодоріжка!" (ГО" Харківський велосипедний союз "), пройде після закінчення святкового велопробігу на вул. Квітки-Основ'яненка.


«Осінній Велодень» - це свято для всіх, кому близькі ідеї екологічного транспорту. Взяти участь можна незалежно від віку та наявності велосипеда.
Арт-зона почне свою роботу відразу після фінішу велопараду.

У програмі заходу:
з 12.00 - безкоштовний тест-драйв велосипедів;
з 12.00 до 20:00 для дітей буде працювати "Дитяча Зона" (художні майстер-класи, розмальовки та малювання, аніматори і фотозоні, хендмейд уроки з дітьми, повітряні кульки, ігрова зона з нянею);
о 15:00 відбудеться гонка на самокатах для всіх бажаючих;
з 16:00 - гонка на беговел;
з 16.30 до 19.00 на пішохідній зоні виступить музичний гурт YellowdoG, який грає у жанрі Alternative Rock.

В рамках «Осіннього велодня» 18 вересня відбудеться гра Flash-Cross по центру міста.

Організатори повідомляють, що буде проходити аерозйомка і всю пишноту «Осіннього Велодня» буде відображено з висоти пташиного польоту.

Організатори також звертають увагу, що святковий велопробіг буде рухатися по маршруту Белгородское шосе - вул. Сумська - вул. Квітки-Основ'яненка з 11.00 до 11.45 в загальному транспортному потоці у супроводі машин патрульної поліції. Рух автотранспорту з вулиць, що перетинаються, буде тимчасово перекрито. Плануйте свої пересування по місту відповідно до даної інформацією.




Новини в тему

14 вересня 2016
Розумна мобільність - сильна економіка. Харків долучається до Європейського тижня мобільності
Інформаційні платформи