У Харкові побудують нові спортивні об'єкти

22 травня 2021 10:42

Будівництво Льодової арени, урбан-парків і відродження футбольної бази "Металіста" заплановані в Харкові на найближчий час.

Про це 21 травня на зустрічі з представниками спортивних установ міста та області повідомив секретар Харківської міської ради.

Ігор Терехов зазначив, що у міської влади великі плани. Зокрема, завершується розробка проєкту багатофункціональної Льодової арени, яка буде побудована в парку Машинобудівників. Будівництво комплексу планують завершити через півтора роки. Також біля арени буде створено великий урбан-парк для занять вуличними видами спорту. А на терріторрі 11 школи міста вже будується урбан-двір для дітей.

Крім того, за словами секретаря міської ради, черговим великим кроком стане передача в комунальну власність стадіону "Металіст". Цей крок запланований на початок червня, коли відбудеться чергова сесія Харківської облради.

"Ми повертаємо бренд" Металіст ", футбольну команду. Також для нас дуже важливо, щоб працювала дитяча футбольна академія, і стоїть завдання - відновити зруйновану футбольну базу. Потрібно, щоб в Харкові спорт розвивався колосальними темпами", - заявив Ігор Терехов.

Він підкреслив, що також увага приділятиметься і іншим видам спорту - волейболу, баскетболу та іншим.

Зі свого боку заступник голови Харківської обласної ради Валерія Мураєва, яка взяла участь у зустрічі, повідомила, що в Харківській області ведуться переговори про створення сучасного спортивного комплексу в пос. Слобожанський. Крім того, планується створити електронну базу з робочою назвою "Олімпійський дім", де представники всіх федерацій та спортивних співтовариств зможуть інформувати про свої плани і досягнення, а також обмінюватися корисним досвідом.




Новини в тему

21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
31 березня 2023
"Металіст" підписав контракт із іспанським захисником
24 березня 2023
Юні харківські боксери готуються до товариського турніру у Познані
17 березня 2023
"Металіст" не зміг обіграти "Олександрію"
02 березня 2023
"Металіст" підписав трьох новачків
01 березня 2023
УАФ заборонила проводити матчі УПЛ на ОСК "Металіст"
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
24 cічня 2023
"Металіст" приступив до тренувань на зимових зборах
19 cічня 2023
"Металіст" виходить з відпустки
Інформаційні платформи