У Харкові змагатимуться кращі тріатлоністи країни

26 серпня 2016 16:41

Змагання з тріатлону міжнародної серії «Ocean Lava» пройдуть у неділю, 28 серпня, у Харкові.

Як повідомив сьогодні, 26 серпня, у прес-центрі Харківської міської ради директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, змагання на так звану «напівзалізну дистанцію» організовуються у Харкові вперше. Спортсмени повинні будуть подолати три етапи: заплив (1,9 км), веломарафон (90 км) і біг (21 км).

Для участі в змаганнях зареєструвалося 210 осіб, в т.ч. 30 дівчат. Серед учасників - найсильніші тріатлоністи країни і світу: багаторазовий призер Кубків Європи та Кубків Світу з акватлону, зимового тріатлону, багаторазовий володар титулу «Iron man» Андрій Ястребов, а також тричі учасник Олімпійських ігор Данило Сапунов.

«Дистанція «Ocean Lava» - непроста, і непідготовлені люди її не пройдуть. На минулих Олімпійських іграх за змаганнями з тріатлону спостерігали 8 млн чоловік. Зараз цей вид спорту викликає великий інтерес, і ми дуже раді, що вперше проводимо змагання такого масштабу в Харкові», - зазначив Олексій Чубаров.

У свою чергу PR-менеджер компанії «Ukraine Sport Events» Владислав Івченко зазначив, що організатори обрали Харків з кількох причин. Серед них - підтримка спортивних заходів міською владою і розвинена інфраструктура. «Наші спортсмени не їздитимуть по нерівних дорогах. У них є можливість проїхатися по кращим вулицям міста і почуватися максимально безпечно», - сказав Владислав Івченко.

У змаганнях буде задіяно близько 160 волонтерів. Поліція забезпечить охорону громадського порядку, а лікарі - необхідну медичну допомогу.

Стартують змагання о 7:00 у Журавлівському гідропарку. Пізніше, о 8:40, почнуться велосипедний і біговий етапи по Білгородському шосе і вул. Сумській. Вболівальників запрошують до нової велодоріжки, яка знаходиться біля пам'ятника Велосипедисту. Фінішуватимуть спортсмени на лижній базі Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди (вул. Сокольники, 6), там же відбудеться нагородження переможців.

З маршрутом змагань можна ознайомитися тут.




Новини в тему

12 вересня 2022
Харків’янин з рекордом виграв ультратриатлон, зібравши при цьому гроші для військових медиків
17 липня 2022
Харків’янин подолав повну дистанцію Ironman з благодійною метою
06 липня 2022
Харків’янин Вадим Коваленко збирається подолати повну дистанцію Ironman з благодійною метою
24 листопада 2021
Самбісти Харкова зібрали врожай нагород на всеукраїнських турнірах
02 листопада 2021
Триатлети з Харкова підкорили Ironman 70.3 у Туреччині
20 вересня 2021
Харків'янин показав клас на найпрестижнішому триатлонному старті планети
26 серпня 2021
Харків у столиці. На ВДНГ відкрили урбан-парк
25 серпня 2021
У Харкові завершився турнір "Kharkiv City Cup by Elina Svitolina Foundation"
25 серпня 2021
Харківські "КIТи" завоювали Кубок Хортиці
10 серпня 2021
Харків'яни переможно виступили на Ironman Gdynia в Польщі
Інформаційні платформи