У міськраді нагородили харківських чемпіонів по регбіліг

12 березня 2021 10:47

Тренерам і особовому складу клубу "Легіон XIII" вручили грамоти за високі досягнення та вагомий внесок в розвиток спорту Харкова.

На рахунку регбіліг-клубу "Легіон XIII" - 12 перемог в чемпіонатах України з регбіліг, 9 кубків України і 272 перемоги в 273 матчах чемпіонатів країни. У складі клубу - 49 майстрів спорту, 9 гравців клубу, які брали участь в чемпіонаті Англії, 11 майстрів спорту міжнародного класу, 11 чемпіонів Європи 2017-го року з регбіліг-9.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов подякував спортсменам за досягнення, які прославляють Харків.

"Ви демонструєте дуже високі результати. Завдяки вашій команді Харків - це спортивний мегаполіс, і вже багато харків'ян дотримуються філософії здорового та активного способу життя. Дивлячись на вас, хочеться займатися спортом, тренуватися і відчувати себе фізично загартованим. Вітаю з перемогами. Так тримати!" - сказав Ігор Терехов.

За вагомий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури і спорту, перемогу регбіліг-клубу "Легіон ХІІІ" в Кубку України і чемпіонаті України з регбіліг 2020 року Ігор Терехов вручив Почесні грамоти виконавчого комітету міської ради виконавчому директору Української федерації регбіліг (УФР), віце- президенту регбіліг-клубу "Легіон ХІІІ" Роману Бихову і першому віце-президенту УФР, президенту і головному тренеру "Легіон ХІІІ" Геннадію Веприку.

Гравців клубу нагородили Подяками міського голови.

Головний тренер клубу Геннадій Веприк зазначив, що міська влада підтримує розвиток регбіліг, і до цього виду спорту вже долучилися тисячі дітей.

"Хлопці багато працювали, але всі досягнення у вигляді кубків - це тільки верхівка айсберга. Багато в чому, чого не видно людям, великий внесок нашої міської влади. Все, що робиться в цих стінах, відчутно нами. В Харкові проводиться серйозна робота для популяризації здорового способу життя і спорту. В суботу у нас пройдуть змагання шкільної регбійної ліги. Протягом десяти сезонів ми проводимо змагання серед дітей. Багато наших хлопців виступають на них суддями, і вже близько 5 тис. дітей залучені до цього виду спорту", - зазначив Геннадій Веприк.

Довідка. Перша команда по регбіліг (регбі-13) в Україні була створена в Харкові 1 листопада 2006 року. До складу "Легіон ХIII" увійшли студенти харківських ВНЗ. Незабаром була створена друга команда - Харківського національного аграрного університету.

Українська федерація регбіліг була створена в 2008 році. У наступному році пройшов перший чемпіонат України з регбіліг, в якому взяли участь чотири команди: харківські "Легіон ХIII" та "УІПА" (Українська інженерно-педагогічна академія), донецькі "Тигри Донбасу" і "Тайфун". За підсумками вперше була зібрана національна команда України. До неї увійшли всі гравці з більш досвідченого харківського клубу "Легіон ХIII", а також по кілька гравців з інших команд.

В 2013 році Українська федерація регбіліг спочатку отримала статус повноправного члена Європейської федерації регбіліг, а після - Міжнародної федерації регбіліг. Останні 11 років "Легіон XIII" завойовує перші місця в чемпіонатах і кубках України, а також є базовим для збірної України по регбіліг. УФР очолює Артур Мартіросян.




Новини в тему

05 вересня 2023
Ігор Терехов нагородив харківських регбістів - переможців всеукраїнських змагань
21 серпня 2023
Харківські регбісти вчергове виграли Кубок України
15 травня 2023
У Харкові створили нову регбійну команду
23 грудня 2022
У Харкові нагородили переможців та призерів змагань з боксу та бойового самбо
01 грудня 2022
У Харкові пройшла гала-зустріч представників спортивних федерацій та організацій
18 жовтня 2021
Тріумфальна перемога. "Легіон ХІІІ" - чемпіон країни з регбіліг
11 жовтня 2021
У Харкові визначать чемпіона України з регбіліг
08 жовтня 2021
Харківські регбісти допомогли збірній знищити Росію в європейській регбійний лізі
29 серпня 2021
"Легіон ХІІІ" виграв Кубок України з регбіліг
14 липня 2021
У міськраді нагородили 12-кратних чемпіонів України з регбі-7
Інформаційні платформи