У дитячій спортшколі на Салтівці відкрили новий зал для занять боротьбою

06 жовтня 2018 14:27
Зал для занять вільною боротьбою відкрили сьогодні, 5 жовтня, після капітального ремонту у Дитячо-юнацькій спортивній школі № 4 (Салтівське шосе, 147-а).
У спортшколі були оновлені два приміщення спортивного залу, роздягальні, душові, туалетні кімнати, замінено комунікації, встановлено нові вікна. Проект реалізувала міська влада спільно з Німецькою федеральною компанією «GIZ».
 
Як повідомила в ході відкриття залу директор Департаменту освіти Ольга Деменко, міська влада приділяє розвитку спорту особливу увагу. З 187 шкіл, які працюють у Харкові, в 72-х створені сучасні стадіони з футбольними полями зі штучним покриттям, баскетбольними, волейбольними майданчиками, доріжками для бігу, тренажерами. І в 2019 році новий стадіон відкриють біля ДЮСШ №4.
 
«Ви як ніхто інший давно цього заслуговуєте. Майже 1200 дітей відвідують 103 групи цієї спортшколи, в кожній з яких працюють тренери високого рівня - вони підготували майстрів спорту, кандидатів у майстри спорту. Я дивлюся на ваші медалі, діти, і думаю, що багатьом дорослим не вдалося отримати таку кількість нагород. Бажаю вам здоров'я, легкого навчання і чудових друзів», - сказала Ольга Деменко.
 
Менеджер проекту «Ініціативи інфраструктурної програми для України» компанії «GIZ» Рене Фон Прондзінскі побажав дітям нових перемог і досягнень у спорті.
 
«Спорт займає більшу частину в навчанні дитини, це важливо для її здоров'я. Спортивний спосіб життя - це повага насамперед до самого себе. Сподіваюся, що у вашій скарбничці буде ще багато медалей. Для вас це великий потенціал. Успіху і задоволення від роботи в нових залах!» - побажав дітям представник «GIZ».
 
У нових залах, які розташовані на другому поверсі, продовжать заняття діти різного віку. Для їхнього комфорту і безпеки на підлозі поклали нове м'яке покриття, трохи тоншим шаром оббили стіни. Також у зали придбали новий спортінвентар.
 
Олександр Рибалко, який займається боротьбою вже десять років, каже, що хлопцям новий зал сподобався.
 
«Звичайно, умови для тренувань дуже важливі. Саме основне, щоб тут було тепло, але не душно, щоб витяжки працювали, щоб було гарне покриття. Раніше цей зал був не дуже хороший, зараз все зроблено за сучасними мірками», - сказав спортсмен.
 
Зазначимо, що в ДЮСШ №4 працюють секції з вільної боротьби, карате, сумо, тхеквондо, настільного тенісу, футболу, шахів та шашок. Заняття проводять 32 тренери, в числі яких - заслужений працівник фізичної культури і спорту, п'ять заслужених тренерів, «Відмінник освіти України», заслужений майстер спорту України, три майстри спорту міжнародного класу, дев'ять майстрів спорту. Серед вихованців школи - чемпіони Європи та світу.



Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи