Терехов: Харків готовий прийняти Суперкубок УЄФА

05 грудня 2021 15:10

Готовність міста до проведення змагань такого рівня оцінив гендиректор "UEFA Events SA".

Сьогодні, 5 грудня, Харківський міський голова Ігор Терехов зустрівся з генеральним директором "UEFA Events SA" Мартіном Калленом, який відповідає за управління операційними активами з проведення змагань. Він прибув до Харкова, щоб оцінити стан футбольної інфраструктури, створеної свого часу для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

У зустрічі взяв участь і президент ФК "Металіст", генеральний інвестор та координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський.

Ігор Терехов повідомив, що в ході підготовки до Євро-2012 у Харкові створили потужну інфраструктуру – побудували новий термінал аеропорту, готелі, реконструювали дороги, будівлі та ін. За його словами, тепер у планах – використати всі можливості та ресурси для проведення Суперкубку УЄФА, про бажання провести який міська влада говорила раніше.

"Завдяки зусиллям Олександра Ярославського, міської влади та всіх, хто брав участь у підготовці до Євро-2012, Харків показав хороші результати. Ми хочемо повторити успіх на вищому рівні та провести у нас Суперкубок УЄФА", - повідомив Ігор Терехов.

Мартін Каллен зазначив, що Харків має великі шанси прийняти ці престижні змагання. За його словами, інфраструктура готова, стадіон рекоструюється, і важливо, що міська влада у цьому бере участь та вкладає ресурси.

"Я приїхав до Харкова через 14 років і приємно здивований тому, як місто розвинене, наскільки воно змінилося на краще. Я бачу хорошу ініціативу міста, Олександра Ярославського, команди, Федерації футболу, щоб Харків став приймаючим містом. Це буде чесна боротьба кандидатів, але на сьогодні Харків одне з провідних міст, які можуть прийняти Суперкубок", - повідомив Мартін Каллен.

Також генеральний директор "UEFA Events SA" зазначив, що футбольний турнір, можливо, відбудеться у 2024-му чи 2025-му роках.

Крім того, Ігор Терехов та Олександр Ярославський розповіли про плани щодо розвитку спортивної інфраструктури та популяризації дитячо-юнацького футболу. За їхніми словами, у місті реконструювали дитячу футбольну академію "Металіст", і в майбутньому є домовленість щодо будівництва невеликих стадіонів у різних районах Харкова.

Міський голова зазначив, що зараз усі стежать за відродженням команди "Металіст". Харківський стадіон лідирує за кількістю вболівальників, які відвідують матчі серед команд Вищої ліги.




Новини в тему

24 березня 2023
Юні харківські боксери готуються до товариського турніру у Познані
04 cічня 2023
У Валках відбувся юнацький турнір з міні-футболу на призи Ігоря Терехова
13 липня 2022
Ярославський продовжить фінансувати "Металіст"
01 липня 2022
Ігор Терехов: База "Металіста" розбита, але нам вдалося врятувати футбольні поля
12 лютого 2022
У Харкові відкрили нову залу для занять боротьбою
12 лютого 2022
У "Локомотиві" відкрили сучасний боксерський клуб
31 cічня 2022
У міськраді нагородили найкращих боксерів Харкова
06 cічня 2022
"Металіст" у 2022-му. Чого чекати?
30 грудня 2021
28 травня відбудеться матч легенд "Металіста"
23 жовтня 2021
У Харкові відкрили Академію футболу "Металіст"
Інформаційні платформи