Студенти розробляють емблеми для учасників ХСШЛ

07 квітня 2021 16:03

Студенти Харківської державної академії дизайну і мистецтв розпочали створювати сучасні спортивні логотипи для кожної школи, яка бере участь у змаганнях – Харківських спортивних шкільних лігах. Дизайнери-початківці, спираючись на основу - тварину, яка мешкає або мешкала на певному континенті, представили своє бачення емблеми.

Саме навколо тварини будується головна концепція створення лого. Емблема для школярів буде не просто доповненням іміджу або прикрасою, а й допоможе вболівальникам ідентифікувати команду серед суперників. Якісно розроблений логотип, сподіваються автори ідеї, викликатиме у дітей масу емоцій, об'єднуватиме гравців і підвищуватиме командний дух.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи Марина Токар:

"Зараз вища освіта України шукає оптимальні технології підготовки фахівців для ефективної економіки. Залучення студентства до реального проєкту з чітким технічним завданням, дедлайном та вміння в цих заданих умовах презентувати власне рішення – це саме ті умови, які формують майбутнього конкурентного спеціаліста. Тому Академія активно включилася в даний проєкт, який у майбутньому може бути подовжено. Наш освітній процес ми формуємо таким чином, щоб саме такі завдання практичного характеру постійно знаходили відображення в процесі підготовки майбутніх фахівців у галузі дизайну, архітектури, візуальних та аудіовізуальних мистецтв".

Проректор з науково-дослідної роботи Владислав Кутателадзе:

"По-перше, залучення студентів ще в процесі підготовки до виконання реальних проєктів – це те, до чого повинен прагнути сучасний заклад вищої освіти, який створює умови для професійного зростання конкурентоспроможного фахівця. В складних умовах сучасного ринку праці студент саме так отримує перші уявлення співпраці з замовником, починає відчувати складність та багатогранність реальних завдань, намагається відстоювати свої ідеї та вдосконалювати майстерність презентації авторської дизайнерської продукції.

По-друге, даний досвід співпраці реального замовника зі студентами дозволяє охопити широке коло питань, що стосуються виконання експериментальних науково-творчих розробок Академії за результатами проєктно-дослідних робіт та за госпдоговірною тематикою. Така співпраця створює позитивні умови для комерціалізації науково-мистецької продукції (наукових послуг), а найголовніше - налагоджує ділові доброзичливі відносини з реальним замовником задля довгострокової і плідної співпраці".

Нагадаємо, що Департамент у справах сім`ї, молоді та спорту міської ради налагоджує співпрацю з вищими навчальними закладами Харкова і залучає студентів до співпраці зі спортивною громадськістю. Це дає змогу студентам отримати практичні навички в багатьох сферах: таргетингу, копірайтингу, дизайні тощо.




Новини в тему

27 грудня 2023
Визначені переможці Харківської шкільної ліги з боулінгу
20 грудня 2023
Визначені фіналісти Харківської спортивної шкільної ліги з боулінгу
14 грудня 2023
У місті тривають Харківські спортивні шкільні ліги
07 грудня 2023
Стартували Харківські спортивні шкільні ліги
04 грудня 2023
Харківські спортивні шкільні ліги повертаються
24 cічня 2022
Для харківських школярів розробляють унікальну спортивну форму
22 березня 2021
Школярі розіграли звання найсильніших армреслерів Харкова
22 березня 2021
Визначився переможець ХСШЛ із бадмінтону
15 березня 2021
Визначився переможець ХСШЛ із регбі
15 березня 2021
Плазуни, ссавці, птахи та комахи. Навчальні заклади Харкова обрали тварин для спортивних емблем
Інформаційні платформи