Сергій Прескорник – бігун-рекордсмен, який став волонтером

24 червня 2022 15:58

Сергій Прескорник – один із найвідоміших харківських бігунів, рекордсмен України, який без сну пробіг відстань у 250 км від Дніпра до Харкова. З перших днів війни спортсмен залишається у місті і допомагає цивільним та військовим.

Сергій Прескорник – бігун зі значним стажем, учасник багатьох марафонів і стартів за межами України. Він бігає, не пропускаючи тренувань, майже 2000 днів поспіль. Минулоріч Прескорник, відомий ще як Бєгущая Борода, без сну пробіг 250 км з Дніпра до Харкова і встановив національний рекорд України.

Сергій Прескорник – плоггер – на постійній основі займається поєднанням бігу зі збором сміття (зібрав понад 4 тонни), а з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну ще й волонтер. Разом із командою "Чиста Україна", однодумцями та друзями Сергій допомагає усім нужденним харків’янам, які потребують продуктів харчувнння та засобів особистої гігієни.

Зараз «під прицілом» Прескорника – люди з обмеженими можливостями, пенсіонери та мешканці звільнених ЗСУ населених пунктів навколо Харкова (Слобожанське, Зміїв, Гусарівка, Андріївка, Лиман, Новий Донець, Мілове). Тільки адресна допомога цим категоріям населення в місті та області склала близько 5000 гуманітарних наборів. До того ж Сергій та його команда опікуються трьома підрозділи ЗСУ на передовій. Завдяки підтримці донатерів, Прескорнику вдалося передати нашим бійцям дрони, тепловізори, необхідне військове екіпірування, сонячні панелі, квадракоптери, генератори і тактичні аптечки.

Відзначимо, що Прескорник співпрацює з європейськими волонтерами. Вантажі, які надходять з-за кордону, Сергій розподіляє не тільки між городянами, а й між волонтерськими організаціями Харкова, щоб охопити допомогою якомога більше харків’ян.




Новини в тему

20 вересня 2023
Kharkiv Sport City шукає волонтерів
09 липня 2022
Французький футбольний клуб зібрав гуманітарну допомогу для Харкова
30 травня 2022
Не спортом єдиним. Чим ми займаємося під час війни
Інформаційні платформи