Лави «Слобожанця» поповнив один з найсильніших ватерполістів Харкова

19 жовтня 2016 11:47

Нещодавно лави найсильнішої ватерпольної команди України, харківського «Слобожанця», поповнив новий, але  вже досвідчений, гравець – 25-річний Артур Однолєтков, про якого і розповімо сьогодні.

Артур Однолєтков, 25 років.

Рухливий нападник (№ 3).

 Майстер спорту.

Народився 19 липня 1991 року у м.Харкові.

Зріст - 194 см, вага - 95 кг.

Перші кроки у спорті.  Артурів батько, як спортсмен-любитель, усвідомлював, наскільки важливим є спорт, особливо  для хлопців.  Тому віддав 9-річного сина на секцію плавання. Через три роки занять Артур намагався вступити до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1. Але відбір не пройшов, після чого про басейн вирішив забути.

Через певний час татів знайомий порадив юнакові спробувати себе у водному поло. Проте в Артура, який вже рік не займався плаванням,  не було аніякого бажання повертатися у спорт.  Але тато вмовив, а вже через декілька занять Артур зрозумів – він знайшов улюблену справу свого життя. Йому настільки сподобалась ота командна гра, що пообіцяв собі прикласти максимум зусиль, аби стати хорошим ватерполістом.

Результат не примусив довго чекати:  у 13 років він став учнем відділення водного поло того самого спортивного училища, куди не потрапив раніше, як плавець.  Тоді і сформувалося його життєве кредо: «Не здаватися після невдачі».

Ватерпольна кар’єра.  Під час навчання у спортивному училищі Артура запрошували  і до юнацької ватерпольної збірної України. Разом зі збірною брав участь у двох юнацьких чемпіонатах Європи, на яких фінішували шістнадцятими.

Перша доросла команда, за яку розпочав виступи – НТУ ХПІ (Національного технічного університету "Харківський полiтехнічний інститут").  Там грав з 16-ти до 18-ти років.

Потім на півсезону перейшов до славнозвісного харківського БМК, у складі якого став володарем Кубка України. Після чого, у 19 років, водне поло залишив.

Однак довго без гри не зміг - вже за рік, у свої двадцять, знову повернувся туди, звідки і починав – у ХПІ. Досить швидко Артур став лідером команди і чотири роки непогано почував себе у цій ролі в лавах ХПІ.

Однак амбітному ватерполісту завжди хотілося спробувати себе у найсильніших українських командах. Тим більше нагода була, ще й поряд: адже в Харкові  у 2013 році сформували «Слобожанець», який  впевнено пробивався в лідери вітчизняного водного поло. Артур неодноразово задумувався про перехід до них, проте далі думок справа не йшла.  Але, коли у сезоні 2015/16 рр. «Слобожанець» сенсаційно обіграв професійну команду «Динамо» (Львів) і став чемпіоном України,  в Артура сумнівів не залишилось. І у серпні 2016 року він перейшов до харківського «Слобожанця».

А вже у вересні у складі нової команди Артур здобув дві нагороди. Став володарем Кубка Львова-2016, який «Слобожанець» відібрав у найголовніших суперників «Динамо» у них же вдома, а також  бронзовим призером відкритого чемпіонату Республіки Молдова.

Головний наставник «Слобожанця» Сергій Колточихін новому досвідченому гравцю радий, але висловлює таку думку: «Цікаво, як Артур почувається  у «Слобожанці», адже в ХПІ він був явний лідер, вся гра будувалася на ньому, а у нас буде по-іншому». На що Артур відповідає: «Мене нітрохи не бентежить  ця ситуація, я ставлюся до всього адекватно,  це  ж командний вид спорту. Я радий, що можу допомогти команді».

Тренери: Олександр Надєждін, Тарас Головкін, Олександр Мар’їн, Євген Носик, Юрій Безвесільний, Сергій Колточихін, Сергій Столяров.

Освіта. Вища, у 2013 році закінчив Харківську державну академію фізичної культури, отримавши фах «тренер-викладач».  У шкільні роки навчався: 1-7-ий кл. – у ЗОШ № 151, 8-11 кл. – ХДВУФК№1.

Робота. Приватний підприємець.

Хобі. Водне поло.

Життєве кредо. Не здаватися після невдачі!

Далі буде…

Підготувала Наталія Васьо




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи