Рекорд України, майстер-класи та парад федерацій - в Харкові пройде Ярмарок спорту

06 вересня 2017 09:11

IV Ярмарок спорту відбудеться в суботу, 9 вересня, в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького.

Як повідомив 5 вересня, директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, в ньому візьмуть участь близько 60 спортивних організацій.

Традиційно ярмарок проведуть на початку навчального року, коли різні спортивні школи проводять набори в секції. В одному місці вдається зібрати представників всіх федерацій, а діти та їхні батьки зможуть познайомитися, поспілкуватися з тренерами, дізнатися розклад занять і записатися в секції. Торік ярмарок відвідали близько 80 тис. чоловік. За статистикою, завдяки цьому заходу щорічно до занять спортом залучаються тисячі дітей і дорослих.

Олексій Чубаров зазначив, що цього року в парку планують встановити рекорд України з наймасовішого виконання вправи тхеквондо. Очікується, що в ньому задіють близько 2,5 тис. спортсменів. Стати учасником події національного масштабу можуть всі, хто займається цим корейським бойовим мистецтвом. Вік не має значення.

Після встановлення рекорду на центральній алеї пройде парад спортсменів і федерацій, які вони представляють. Також у параді візьмуть участь чемпіони різних видів спорту, в тому числі харківські синхроністки, які в цьому році завоювали золоті медалі на етапі Світової серії в Іспанії, срібну медаль на чемпіонаті світу і ще кілька нагород на змаганнях міжнародного рівня.

Ярмарок розпочнеться о 12:00 з встановлення рекорду, після цього пройде парад федерацій. Протягом дня гості заходу, дорослі і діти, зможуть ознайомитися з різними видами спорту, для них спортсмени проведуть майстер-класи.

«Ми пишаємося нашими спортсменами. Щороку ми намагаємося привнести щось нове в цю подію, залучити більше федерацій, провести більше цікавих майстер-класів, зацікавити людей. Приходьте, це буде видовищно, корисно і дуже цікаво», - зазначив Олексій Чубаров.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи