Регбісти з Англії візьмуть участь у харківському турнірі

09 червня 2017 16:28

VII Міжнародний турнір з регбіліг пам'яті заслуженого тренера України Артура Мартиросяна пройде завтра, 10 червня, на стадіоні «Зірка» (вул. Динамівська, 3-а).

У ньому візьмуть участь чотири збірні команди: команда з англійського міста Йорк і три українські, об'єднані по регіонах - «Схід» («Легіон ХIII» - Харків), «Центр» (Київ, Миколаїв) і «Захід» (Рівне, Львів, Ужгород).

Сьогодні, 9 червня, для спортсменів з Англії провели прийом у Харківській міській раді. Як повідомив головний тренер збірної України з регбіліг Геннадій Веприк, іноземні команди брали участь в турнірі п'ять разів, але команда з Йорка приїхала до Харкова вперше. За його словами, Артур Мартіросян був родоначальником регбіліг та американського футболу в Україні, і дуже приємно, що ця гра стає все популярнішою і Харків збирає на своїх турнірах спортсменів такого рівня. Для цього в місті є вся необхідна інфраструктура.

Як зазначив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, у харків'ян великий досвід проведення міжнародних змагань. У березні цього року Асоціація спортивних журналістів України провела конкурс «Підсумки спортивного року», і близько 400 представників українських та іноземних ЗМІ обрали Харків як саме спортивне місто країни. При цьому Олексій Чубаров зазначив, що, незважаючи на те, що регбіліг в Україні ще не дуже популярний, за шість років ігор в Харкові в них взяли участь близько 7 тис. дітей.

За словами віце-президента Української федерації регбіліг Габріела Михайлова, Харків став першим містом, де зародився і став розвиватися український регбі. «Вже більше 10 років ми проводимо змагання різних рівнів з цього виду спорту. Наша гордість - це Шкільна регбійний ліга, яка виховує гідних спортсменів. Вони представляють наше місто на чемпіонатах, а в майбутньому стануть професійними гравцями або тренерами високого рівня», - зазначив Габріел Михайлов.

Віце-президент УФР підкреслив, що спортсмени з Англії можуть розраховувати на повну підтримку харків'ян. Він подарував гостям книги про історію Харкова і зазначив, що для них обов'язково проведуть екскурсію містом.




Новини в тему

12 березня 2024
Литовченко виграла міжнародний турнір з пара настільного тенісу
02 березня 2024
У Харкові нагородили переможців та призерів товариського турніру з боксу, який відбувся у Польщі
25 лютого 2024
Харківські боксери здобули перемогу на товариському турнірі у Познані
20 лютого 2024
Харківські спортсмени виграли Кубок України з тхеквондо ВТФ
19 лютого 2024
Зіменко виграв міжнародний турнір з боксу у Румунії
22 лютого 2024
Збірна Харкова готується до товариського турніру з боксу у Познані
17 лютого 2024
На Харківщині відбувся дитячий турнір з міні-футболу "Юні та незламні"
13 лютого 2024
Вихованки ХБСК виграли престижний турнір з бадмінтону в Угорщині
29 cічня 2024
Харківʼяни – віцечемпіони міжнародного турніру ж бадмінтону в Ісландії
21 грудня 2023
У Харкові відбувся чемпіонат міста з військово-спортивних багатоборств
Інформаційні платформи