П’ятеро харківських ватерполістів зіграють за збірну України U-17 на міжнародному турнірі

21 квітня 2017 15:20

Юніорська збірна команда України (U-17) з водного поло змагатиметься на міжнародному турнірі   «Slowianka Cup», який відбудеться 21-23 квітня 2017р. у м.Гожув Великопольський (Польща).

Суперниками «синьо-жовтих» будуть юніорські збірні Білорусі та Польщі. Турнір для української команди стане черговим етапом підготовки до кваліфікаційних  ігор Чемпіонату Європи з водного поло серед юніорів.

Традиційно, левова частка збірників – представники харківських ватерпольних шкіл. Так, у Польщі в  лавах збірної зіграють п’ятеро харківських ватерполістів. Це учні Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту (ХОВУФКС) – Микита Бажинов, Єгор Івахно, Олександр Остапенко, Євген Шмигель та учень Харківського державного вищого училища фізичної культури № 1 Олександр Бакшеньов.

Нагадаємо, що керманичем збірної призначено харківського тренера Сергія Колточихіна, який також є головним тренером чемпіона України серед чоловіків – збірної Харківської області та очолює відділення водного поло ХОВУФКС.  Допомагає йому ще один досвідчений тренер Євген Наумчик (Львів), який вже упродовж багатьох років працює з  юніорськими збірними.  Під їх орудою збірна U-17  цього скликання (гравці 2000 р.н. і мол.) на початку 2017 року посіла ІІ місце на міжнародному товариському турнірі у м.Новаки (Словаччина). А незабаром спробує свої сили у новому старті.

За українську збірну, крім харківських ватерполістів, також виступатимуть гравці зі Львова (Костянтин Алексєєв, Нестор Бабський, Орест Джура, Ярослав Куліков, Максим Осика); Маріуполя (Ігор Кечеджі, Данило Коваленко, Богдан Дьяков), Одеси (Денис Гусаков) та Дніпра (Кирило Макаров).

Надалі планується провести з 4-го по 9 травня навчально-тренувальний збір у Харкові.  Після цього збору тренери визначаться з остаточним складом, що вирушить  на відбіркові ігри до ватерпольного Євро-2017. До слова, крім вищеперелічених харківських ватерполістів до тієї команди мають шанс потрапити  ще троє їх колег - Владислав Без’язичний, Ілля Наволоков та Михайло Казимір.

Відбір на Євро-2017 пройде з 11 по 14 травня у Манчестері (Великобританія), де  українська команда змагатиметься у групі С зі збірними Румунії, Великобританії, Ізраїлю та Литви. Дві найкращі команди групи С вийдуть до фінальної частини чемпіонату Європи, яка відбудеться 10-17 вересня на Мальті.

Підготувала Наталія Васьо




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи