Відбулась ХІІІ літня Універсіада України зі стрільби з лука

02 червня 2017 15:52

25-28 травня 2017 року у місті Харкові була проведена ХІІІ літня Універсіада України зі стрільби з лука. У змаганнях взяли участь 81 студент з 8 регіонів України, які представляли 21 вищий навчальний заклад.

         Змагання проходили на Навчально-спортивному комплексі «Каразінський» ХНУ ім. В.Н. Каразіна, а родзинкою Універсіади стали фінальні змагання на майдані Свободи, де найсильніші студенти визначили переможців. Завдяки прямій трансляції до свята стрільби з лука змогли долучитися і телеглядачі та користувачі мережі Інтернет, а всі бажаючі змогли себе випробувати у ролі Робін Гудів на короткій дистанції поряд зі змагальним майданчиком.

         Тож, за загальними підсумками Універсіади команда Харківської області-1 посіла 1-е місце, набравши 762,8 бала, випередивши команди Львівської області-1 та Сумської, які отримали 662 та 552 бали відповідно.

         Серед вищих навчальних закладів найкращим був Львівський державний університет фізичної культури ім. І. Боберського, другим – Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, третім – Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка.

         Найбільший вклад до скарбнички Харківської команди принесла студентка ХНУ ім. В.Н. Каразіна Олена Борисенко, завоювавши 3 золоті медалі у блочному луці. Також треба відзначити Катерину Мазорчук (НАУ «ХАІ») та Артема Мелехова (ХДАФК), які стали срібними призерами Універсіади у особистому заліку та переможцями у змішаних командах в олімпійському луці. До числа призерів змагань від Харківської області також потрапили: Микита Кравчук, Катерина Гугленко, Владислав Артюх, Іван Білецький, Вікторія Петросян, Катерина Нестерова, Марина Топчій (всі ХНУ ім. В.Н.Каразіна); Дар’я Павліченко, Анастасія Волобуєва, Ольга Лаптій, Максим Колесник (всі НТУ «ХПІ»); Нонна Костенец, Анастасія Маркова (всі ХДАФК), Римма Гарамова (НАУ «ХАІ»); Назар Платонов (НМУ).

         За результатами ХІІІ літньої Універсіади України були відібрані спортсмени для подальшої участі у Всесвітній Універсіаді, яка відбудеться у м.Тайбей.

         Сподіваємося на високі результати спортсменів та наступні зустрічі з вболівальниками та прихильниками стрільби з лука.




Новини в тему

07 жовтня 2020
Харківські лучники повернулися з перемогами з фіналу Кубка України
28 вересня 2020
Харківські кадети — віце-чемпіони України зі стрільби з лука
06 вересня 2020
Харківські лучники стали призерами чемпіонату України
22 серпня 2020
Визначилися переможці чемпіонату Харківської області зі стрільби з лука
05 серпня 2020
Віктор Рубан здобув «срібло» на чемпіонаті України
24 лютого 2020
Харківські спортсмени отримали призові місця зі стрільби з лука у Черкасах
13 cічня 2020
У Харкові завершився Кубок Рубана зі стрільби з лука
11 cічня 2020
У Харкові проходять всеукраїнські змагання зі стрільби з лука
10 грудня 2019
Харківські лучники перемогли на змаганнях у Польщі
Інформаційні платформи