Молоді таланти харківського «Слобожанця»: продовжуємо знайомство

18 жовтня 2016 09:26

Харківський «Слобожанець» продовжує знайомити зі своїми гравцями, які на чемпіонаті України 2015/2016 рр. довели статус найсильніших у вітчизняному водному поло.

Олександр ЄРМАКОВ (20  років).

Центральний захисник/центральний нападник(№ 6).

Майстер спорту.

Народився 26 червня 1996 року у м.Харкові.

Зріст - 195 см, вага - 107 кг.

Перші кроки у спорті: Тато – кандидат в майстри спорту з велоспорту, тож і сина хотів зробити спортсменом. З 10 років Сашка віддали на плавання. А через два роки хлопець разом зі своїм другом перейшов на водне поло.  Друг у спорті не залишився, а Олександр вподобав водне поло, бо тут не просто плавати можна, ще й які голи забивати! Відчуття забитого голу настільки сподобалось хлопцеві, що з часом став одним з найсильніших ватерполістів України.

Ватерпольна кар’єра: Досить швидко вийшов в лідери серед однолітків, визнавався кращим гравцем у юніорському віці. А вже з 15 років почав виступати за дорослі команди – спершу харківський БМК, потім «Слобожанець».  За потребою може зіграти на позиціях як  центрального нападника, так і центрального захисника.

Досягнення. Володар Кубка України у складі БМК.  Срібний призер чемпіонату та Кубка України у 2015 році. Та найголовніше досягнення – перемога в лавах «Слобожанця» на чемпіонаті України у сезоні 2015/16рр. Адже до того часу львівське «Динамо» три роки поспіль  ставало найсильнішим у національній першості, і тільки «слобожанцям» вдалося подужати професійну команду, чимала заслуга у тому і Олександра Єрмакова.  Але не лише за професійні якості цінують Сашка у команді…  Ватерполісти «Слобожанця» кажуть, що він усе знає, усе пам’ятає і завжди про усе нагадає, недарма називають його вікіпедією.

Тренери: Олег Смеркус, Євген Смеркус, Сергій Столяров і Сергій Колточихін.

Збірна. Запрошувався як до юніорської, так і дорослої збірних команд України. Разом з юніорською командою посідав 13, 14 та 15 місця на чемпіонатах Європи. А з 2014 року грає за національну збірну. Головний тренер національної команди Валерій Завізіон так характеризує підопічного: «Помітно, що хоче чогось досягнути і працює. І це дає результат»

Освіта: навчається на ІІІ курсі Харківської обласної академії фізичної культури. У шкільні роки: до 7 класу включно навчався у ЗОШ №36, а з 8 класу – у Харківському обласному вищому  училищі фізичної культури та спорту.

Хобі: Музика. Машини.

Життєве кредо: Не зважай на думку інших - май свою, але у будь-якій ситуації залишайся людиною!

Далі буде…

Підготувала Наталія Васьо




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи