Міністри спорту 35 країн вимагають призупинити членство рф і білорусі у міжнародних федераціях

01 липня 2022 22:23

У п'ятницю, 1 липня, міністри спорту 35 країн підписали спільну заяву з вимогами призупинити членство росії та білорусі у спортивних організаціях. Про це повідомив міністр спорту і туризму Польщі Каміл Бортнічук.

Спільну декларацію про запровадження санкцій у сфері спорту підписали 25 країн Євросоюзу, а також Велика Британія, Ліхтенштейн, Ісландія, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея, Японія та Норвегія. У списку підписантів не було Болгарії, Угорщини та Швейцарії.

В декларації світову спільноту закликають до наступного:

• членство внутрішніх російських та білоруських органів управління спортом у міжнародних спортивних федераціях повинно бути призупинено;

• особи, тісно пов’язані з російською та білоруською державами, у тому числі урядовці, повинні бути усунені від офіційних посад у міжнародних спортивних федераціях, у тому числі в правліннях та організаційних комітетах;

• національні та міжнародні спортивні організації мають розглянути питання про припинення трансляції своїх спортивних змагань у росії та білорусі.

У випадку, якщо національні та міжнародні спортивні організації та інші організатори спортивних заходів вирішать дозволити пов’язаним із спортом особам (включаючи гравців, активістів та управлінців) з росії та білорусі брати участь у спортивних заходах:

• має бути зрозуміло, що ці люди не представляють російську чи білоруську державу;

• заборонено використання державних прапорів, гербів і гімнів росії та білорусі;

• необхідно вжити відповідних заходів, щоб гарантувати, що будь-які публічні заяви чи символи, які демонструються на спортивних заходах – усіма залученими гравцями, офіційними особами та управлінцями – відповідають умовам цієї заяви.

Підписанти закликають всі міжнародні спортивні федерації взяти до уваги вищезазначені принципи, і вітають всі федерації, які вже вжили заходів. Також вони закликають національні спортивні організації співпрацювати з відповідними міжнародними федераціями з цією метою. Ці обмеження мають застосовуватися, доки знову не стане можливою співпраця на основі правил у рамках міжнародного управління.

Крім того, підписанти закликають продовжувати міжнародну спортивну спільноту продовжувати виявляти солідарність з українським народом, у тому числі шляхом підтримки, де це можливо, подальшого функціонування та відновлення українського спорту.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
13 жовтня 2022
Зеленський заблокував активи ексвласника "Металіста"
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
Інформаційні платформи