"Металіст" хочуть передати у власність Харкова

11 березня 2021 16:13

Майно футбольного клубу "Металіст", як і частина головної футбольної арени Харкова, яка знаходиться в підпорядкуванні області, повинно пройти процедуру аудиту і бути передано в комунальну власність Харкова.

Про це заявив голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

"Ми всі знаємо про те, що секретар міськради Ігор Терехов і бізнесмен Олександр Ярославський заявили про своє спільне бажання відродити футбольний клуб" Металіст ". Упевнений, що кожен із нас як патріот Харкова і області підтримує цю ініціативу. Тому що всі ми пам'ятаємо ті часи, коли "Металіст" був гордістю Харкова і кожен городянин пишався тим, що один із кращих футбольних клубів України мав харківську прописку. До 2007 року стадіон "Металіст" знаходився в міській власності, але перед Євро-2012 він перейшов під крило обласної ради. Потім, в 2013 році був проданий вже новому власникові клубу "Металіст" Сергію Курченку. Але після його від'їзду до Росії й відмови від виконання інвестиційних зобов'язань перед "Металістом" знову повернувся у власність обласної громади. Вважаю, що після того, як Ігор Терехов і Олександр Ярославський заявили про намір відродження клубу, ми повинні також зробити крок на шляху його відродження - в іншому випадку нас не зрозуміють, ні в Харкові і області, ні у всій Україні", - сказав він.

Нагадаємо, в кінці лютого Ярославський і Терехов домовилися відродити "Металіст" на базі клубу з Другої ліги.

Довідка. Стадіон "Металіст" до 2007 був у власності міста, а перед Євро-2012 перейшов "під крило" області. Тоді ж, у 2012 році, мер Геннадій Кернес просив повернути стадіон у власність міста, щоб він належав громаді, а не приватній особі. Але цього не сталося.

У 2013 році "Металіст" купив у Олександра Ярославського олігарх часів Януковича Сергій Курченко. Суму угоди оцінювали в 100 мільйонів доларів. Після Революції Гідності Курченко втік із країни і перестав фінансувати "Металіст". У той же час він відмовився продавати його кому-небудь, і в 2016 році клуб позбавили професійного статусу через великі борги.




Новини в тему

21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
31 березня 2023
"Металіст" підписав контракт із іспанським захисником
24 березня 2023
Юні харківські боксери готуються до товариського турніру у Познані
17 березня 2023
"Металіст" не зміг обіграти "Олександрію"
02 березня 2023
"Металіст" підписав трьох новачків
01 березня 2023
УАФ заборонила проводити матчі УПЛ на ОСК "Металіст"
24 cічня 2023
"Металіст" приступив до тренувань на зимових зборах
19 cічня 2023
"Металіст" виходить з відпустки
11 cічня 2023
Гравці "Металіста" вирушили на збори з "Дніпром-1"
04 cічня 2023
У Валках відбувся юнацький турнір з міні-футболу на призи Ігоря Терехова
Інформаційні платформи