Марина Килипко: «Намагаюся налаштовуватися саме на перші спроби»

09 березня 2017 12:29

Певно, однією з найнесподіваніших нагород збірної України на чемпіонаті Європи у приміщенні була бронза у стрибках з жердиною харківської спортсменки Марини Килипко. В останнє в цій дисципліні наші співвітчизниці вигравали нагороди на змаганнях такого рівня ще наприкінці 1990-х років, коли на світовій арені сяяла зірка Анжели Балахонової.

21-річна харків'янка була однією з семи атлеток, яким у Белграді підкорилася планка, встановлена на висоті 4 м 55 см. Але завдяки тому, що вдалося взяти її, а також попередні висоти, з першої спроби, Марина і зійшла на п’єдестал.

- Марино, можна сказати, що медаль вам принесли усього три стрибки. Важко вони далися чи легко?

- Вони не були легкими. Я намагалася налаштуватися саме на перші спроби, бо на таких змаганнях, як чемпіонат світу чи Європи, це дуже важливо. Твої шанси на гарне підсумкове місце відразу підвищуються. Наприклад, на Олімпійських іграх в Ріо я взяла 4.55 з другої спроби і не пробилася до фіналу, а ті, хто з першого разу стрибнув – з таким же результатом пройшли далі. Отож, останній рік я багато приділила уваги саме стрибкам з першої спроби.

- Третю спробу на висоті 4.65 ви виконували, вже маючи в кишені щонайменше бронзову нагороду. Цей факт, можливо, завадив вам налаштуватися на стрибок?

- Я не знала, що вже гарантувала собі медаль, не рахувала хто на якому місці йде. Я була задоволена тим, що взяла 4.55 з першої спроби, але хотілося стрибнути вище, побити рекорд України для приміщень (4.60, встановлені Анною Шелех у 2012 році). Тим більше, що минулого літа мені ця позначка підкорилася. Зараз в мене і жердини необхідні для гарного стрибка були, і почувалася я добре, і абстрагуватися від усього вдалося. Але 4.65 не взяла. Сильно після цього засмутилася, а тренер мені і каже: «Чого ти сумна, ти ж третя!»

- І настрій відразу змінився?

- Поступово. Не вірилося, що виграла медаль. Я, певно, й досі ще на сто відсотків не вірю, що вдалося це зробити.




Новини в тему

23 вересня 2020
Харківські легкоатлети стартували на головному міжнародному змаганні
02 березня 2020
Харківські легкоатлети відзначилися «бронзою» Кубка України
07 вересня 2019
Харків’яни успішно виступили на чемпіонаті ABAF
27 серпня 2019
Легкоатлети Харківщини здобули медалі чемпіонату України
24 липня 2019
Харків'янин визнаний кращим легкоатлетом України
02 липня 2019
Богдан Бондаренко здобув «золото» Європейських ігор у командних змаганнях
25 червня 2019
Богдан Бондаренко виборов бронзову медаль на Європейських іграх в Мінську
17 червня 2019
Харків'янин Богдан Бондаренко вдруге переміг на етапі «Діамантової ліги»
08 червня 2019
Харків'янин Богдан Бондаренко переміг на етапі "Діамантової ліги" в Римі
Інформаційні платформи