Кінаш допоміг Україні вперше в історії виграти медаль у змішаній естафеті на ЮЧЄ з біатлону

17 лютого 2023 12:41

У латвійській Мадоні в рамках юніорського чемпіонату Європи 2023 відбулася змішана естафета.

У цій гонці Україна виступала у складі Степана Кінаша, Віталія Мандзина, Олександри Меркушиної та Дарини Чалик. Для усіх біатлоністів – це друга гонка в рамках Юніорського Євро-2023.

Україні з першого етапу, на якому стартував харків’янин Кінаш, вдалося закріпитися серед лідерів. Стартовий етап гонки Степан завершив четвертим із відставанням в 16 секунд від першого місця.

Уже на другому етапі Віталій Мандзин підтягнувся до лідерів, після другої своєї стрільби навіть виходив першим, але зрештою передав естафету третім у групі з першою позицією. На середині гонки сформулося тріо лідерів - Італія, Німеччина та Україна, - які випереджали четверте місце уже на 40 секунд.

На третьому етапі за Україну бігла Олександра Меркушина, яка показала найкращий результат серед усіх атлеток. Олександра використала лише один додатковий патрон і на передачі естафети випереджала друге місце (Італію) на 22 секунди, а третє (Німеччину) - на 53 секунди. Усі інші команди відставали на понад дві хвилини.

На останньому етапі Дарина Чалик не змогла втримати перевагу у боротьбі з лідерками юніорського біатлону - Сарою Скатолло з Італії та Йоганною Пуфф з Німеччини. На останню стрільбу Чалик прийшла разом зі Скатолло, але використала два додаткові патрони. Відтак італійка вийшла першою і завоювала "золото", а українка на останнє коло вийшла одночасно з німкенею. Однак на заключних кілометрах Пуфф відірвалася від Дарини.

Чемпіонами Європи стали італійці, "срібло" виграли німці, а "бронзу" – українці. Для України – це перша медаль в історії змішаних естафет на чемпіонаті Європи.




Новини в тему

13 березня 2024
Ляшенко – найуспішніша спортсменка ЧС з парабіатлону
02 березня 2024
Кінаш виграв срібло на юніорському ЧС з біатлону
25 cічня 2024
Ляшенко – бронзова призерка етапу кубку світу з лижних перегонів у Тоблаху
26 cічня 2024
Етап Кубку світу з лижних перегонів в Тоблаху. Ляшенко знову в призах
05 cічня 2024
Кип'яченкова змагатиметься на першому етапі Кубка світу з біатлону
26 грудня 2023
Харківські біатлоністи виграли ЧУ
18 грудня 2023
Кінаш виграв золото другого етапу юніорського Кубка IBU
14 грудня 2023
Кип'яченкова фінішувала у ТОП-40 у спринті на Кубку IBU
20 вересня 2023
Кипʼяченкова розпочала виступи на літньому ЧУ з біатлону
26 серпня 2023
Кінаш – віцечемпіон у спринті на ЧС-2023 з літнього біатлону
Інформаційні платформи