Харківська спортивна спільнота обговорила функціонування та розвиток спорту під час війни

06 липня 2022 10:14

В онлайн-конференції, яка відбулася на платформі Zoom, взяли участь представники спортивних федерацій та клубів Харкова, заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Віталій Коваленко і один з провідних бренд-стратегів України Дмитро Грицький.

Онайн-конференція харківської спортивної спільноти відбулася вчора, 5 липня. Учасники обговорили основні проблеми та потреби спортивної спільноти Харкова в умовах війни, а саме:

- як і коли буде змога поновити тренування у безпечних місцях Харкова;
- як зібрати спортсменів, які виїхали;
- де шукати донорів в умовах війни;
- звідки брати мотивацію тренерам і як мотивувати спортсменів;
- які кроки треба зробити вже зараз, щоб одразу після закінчення війни тій чи іншій спортивній федерації чи клубу якомога швидше "запустити" свій вид спорту.

Також у рамках конференції заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Віталій Коваленко підкреслив, що відновлення спортивної інфраструктури Харкова необхідно планувати вже зараз.

"На час воєнного стану багато фондів призупинили підтримку спорту. Але як тільки війна закінчиться, вони відкриються, і до цього треба бути готовим. Всі фонди люблять конкретику, цифри, на що потрібен час та підготовка. Із цим треба працювати зараз. Ми вже збираємо дані щодо зруйнованої інфраструктури, яка знаходиться у віданні нашого департаменту, готуємось до роботи з фондами. Ви також можете отримувати гранти, співпрацювати з фондами, і ми готові вам у цьому допомогти", - наголосив він.

Також Коваленко запропонував представникам спортивних федерацій проводити тренування та змагання онлайн, у тому числі на підтримку Збройних Сил України. За його словами, в майбутньому це допоможе залучити до спорту ще більше харків'ян, а також стане додатковою мотивацією для спортсменів, які через війну не мають можливості повноцінно тренуватися.

У свою чергу, керівник креативної агенції "Boomerang" Дмитро Грицький проконсультував учасників конференції, як саме у теперішніх реаліях популяризувати свої онлайн заходи, змотивувати цільову аудиторію взяти у них участь, та звернув увагу на те, як комунікувати з колегами для досягнення більшого успіху.

"Ми будемо проводити подібні конференції постійно, допомагатимемо один одному знайти приміщення для тренувань в тому чи іншому місті, щоб ваші підопічні мали змогу тренуватися, шукати донорів, звертатися за допомогою в міжнародні федерації. Разом ми зможемо відродити харківський спорт після перемоги у найкоротший термін", – підкреслив Грицький.




Новини в тему

21 cічня 2023
У ТРЦ “Нікольський” відбудуться відкриті тренування Kharkiv Sport City
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
04 липня 2022
Приєднуйтеся до онлайн конференції спортивної спільноти Харківщини
30 травня 2022
Не спортом єдиним. Чим ми займаємося під час війни
03 грудня 2020
У Харкові відбудеться спортивний форум "Харків – спортивна столиця"
14 жовтня 2020
В Індустріальному районі Харкова відкрито молодіжний центр
04 жовтня 2020
У парку Горького пройшло тренування в підтримку колишніх наркозалежних
21 вересня 2020
У спорткомплексі юридичного університету відкрили два нових спортивних майданчики
21 серпня 2020
Відкрито реєстрацію на безкоштовні курси Kharkiv Sport Academy 2.0
25 червня 2020
Місто просить передати у комунальну власність спорткомплекс «Динамо»
Інформаційні платформи