Харківський «Слобожанець» з перемоги розпочав п’ятий тур ватерпольного чемпіонату України

29 березня 2016 10:05

27 березня, у  Харкові стартував 5-ий тур чемпіонату України з водного поло серед чоловіків. Перший ігровий день ознаменувався харківським дербі: «Слобожанець» проти  НТУ «ХПІ»-ШВСМ. Прогнозовано перемогу зі значною перевагою у рахунку – 13:5  здобули  ватерполісти «Слобожанця».

«Слобожанець» (Харків) — НТУ«ХПІ» ШВСМ м.Харків – 13:5 (2-0, 5-0, 3-1, 3-4).

27  березня. Початок – 18:45. Харків. Басейн НТУ «ХПІ».

Судді: В’ячеслав Белевцов, Світлана Вишневська (Харків).

«Слобожанець» : Віталій Петров, Дмитро Дудіков – В’ячеслав Скрипник (3 голи), Михайло Черпак (2), Григорій Кірочкін (2), Владислав Мужичук (1), Микита Бажанов (1), Артем Саліхов (1), Кирило Наволоков (1), Денис Гурцкая (1), Вадим Євстратов (1), Микита Апостол, Олександр Єрмаков, Олександр Абрамов, Геннадій Зайцев.

Тренери: Сергій Колточихін, Сергій Столяров.

НТУ«ХПІ» - ШВСМ м.Харків: Юрій Яровий, Максим Герун - Денис Гаврилов (2), Віталій Ященко (1), Артем Пашков (1), Вадим Давидюк (1), Артем Цибульник, Леонід Пятак, Олексій Токаєв, Костянтин Невмержицький, Антон Строкоус, Олексій Самойлов, Костянтин Царьов, Вадим Папкович, Олексій Москаленко.

Тренер: Євген Носик.

Вилучення: 6 (Денис Гурцкой, Вадим Євстратов (обидва двічі), Владислав Мужичук, Олександр Абрамов) – 8 (Артем Цибульник, Віталій Ященко, Леонід Пятак (всі – двічі), Олексій Токаєв (1) та з правом заміни – Костянтин Невмержицький).

Недарма «Слобожанець» називають сьогодні однією з найсильніших команд в українському водному поло, що його ватерполісти вкотре переконливо довели у вчорашньому протистоянні з ХПІ.

Перші два періоди гри «слобожанці» не дозволили харківським візаві хоча б розпечатати їх ворота, натомість самі забили суперникам сім голів.

На 3-ій хвилині матчу рахунок відкрив молодий гравець «Слобожанця» Кирило Наволоков, а на 7-ій хвилині подвоїв досвідчений ветеран В’ячеслав Скрипник – 2:0.

На початку другого періоду знову влучив бувалий В’ячеслав Скрипник – 3:0. А упродовж останньої чотирихвилинки другої чверті матчу «слобожанці» ще чотири рази змусили голкіпера ХПІ діставати м’яча із сітки своїх воріт. Голами відзначились Вадим Євстратов, Владислав Мужичук, Денис Гурцкой та за секунду до закінчення періоду – Михайло Черпак.

Після великої перерви «слобожанці» холоднокровно і методично нарощували свою перевагу у грі. У цьому періоді голкіпера Віталія Петрова змінив Дмитро Дудіков, якого також ніяк не могли пробити  ватерполісти ХПІ. Натомість підопічні Сергія Колточихіна та Сергія Столярова з взяттям «ворожих» воріт проблем не мали – ХПІ отримало на додачу ще три голи від Артема Саліхова, В’ячеслава Скрипника та Григорія Кірочкіна.

Врешті наприкінці третього періоду рахунок відкрив і ХПІ, а саме Віталій Ященко – 10:1.

Четвертий період гравці ХПІ таки залишили за собою, забивши у ньому на один гол більше, ніж «слобожанці». Проте це команду Євгена Носика вже не врятувало – занадто великий встановився розрив у рахунку. Матч закінчився перемогою «Слобожанця» - 13:5.

Якщо вже зовсім прискіпливо оцінювати гру «Слобожанця», незважаючи на перемогу, є зауваження до реалізації зайвого гравця – з семи спроб реалізовано лише дві. Та, треба думати, що «Слобожанці» грали не в повну силу і берегли себе на сьогоднішню гру з найголовнішим суперником – львівським «Динамо».

Нагадаємо, що у протистоянні між «Слобожанцем» та «Динамо» визначиться лідер турнірної таблиці. Адже поки що між командами паритет: в 1-му і 2-му турах чемпіонату України сильнішими були львів'яни, а в 3-му і 4-му турах перемога була за харків'янами. 

Розклад ігор команди «Слобожанец» (ігри пройдуть в басейні ХПІ, вхід безкоштовний.):

  • 29 березня (вівторок) - «Слобожанец» - ВК «Маріуполь», початок - о 13:30;
  • 30 березня (середа) - «Слобожанец» - ОНМА (Одеса), початок - о 10:00;
  • 31 березня (четвер) - «Слобожанец» - збірна Київської області, початок - о 13:30. 

 

Підготувала Наталія Васьо

Фото Андріани Сенишин




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи