Харківський «Слобожанець» мінімально поступився «Динамо» у п’ятому турі ватерпольного чемпіонату

29 березня 2016 17:08

У рамках п’ятого  туру Чемпіонату України з водного поло серед чоловіків, який в ці дні проходить у Харкові, місцевий  «Слобожанець»  мінімально  поступився своїм принциповим суперникам – львівському «Динамо».  Гра між лідерами національного чемпіонату закінчилася перемогою «Динамо» з рахунком 4:3.

«Слобожанець» (Харків) — «Динамо» (Львів) – 3:4 (2-0, 0-2, 1-2, 0-0).

28  березня. Початок – 21:15. Харків. Басейн НТУ «ХПІ».

Судді: Олександр Ставертій (Одеса), В’ячеслав Костанда (Маріуполь).

«Слобожанець» : Віталій Петров, Дмитро Дудіков – Олександр Єрмаков (3 голи), В’ячеслав Скрипник, Михайло Черпак, Григорій Кірочкін, Владислав Мужичук, Микита Бажанов, Артем Саліхов, Кирило Наволоков, Денис Гурцькой, Вадим Євстратов, Микита Апостол, Олександр Абрамов, Геннадій Зайцев.

Тренери: Сергій Колточихін, Сергій Столяров.

«Динамо»: Денис Волончук, Раврик Олег – Олександр Дядюра (1), Юрій Бегень (1), Юрій Маметьєв (1), Сергій Грішин (1), Олексій Шведов, Віктор Момот, Віталій Свіщов, Андрій Коноварт, Станіслав Дубелір, Роман Грищук, Орест Джура.

Тренер: Ігор Зінкевич.

Вилучення:  6 (Владислав Мужичук, Микита Апостол, Олександр Єрмаков, Олександр Абрамов та двічі Кирило Наволоков) - 8 (Андрій Коноварт, Віктор Момот – по разу, а також Олексій Шведов та Роман Грищук, кожен з яких був вилучений тричі).

Першими рахунок матчу відкрили «слобожанці», підтримати яких прийшли чимало харків’ян (за приблизними підрахунками біля шістсот). На 3-ій хвилині гри, після видалення динамівського капітана Олексія Шведова за порушення, харків’яни залишилися у більшості. При розіграші зайвого перший пас отримав «слобожанець» Олександр Єрмаков, який перебував біля воріт суперників, і скористався чудовою нагодою забити гол – 1:0.  

На 5-ій хвилині гри «слобожанці» могли подвоїти рахунок, коли знову-таки було вилучено «динамівця» Олексія Шведова, проте не зуміли результативно розіграти зайвого.

Не спромоглися  і львів’яни  скористатися чисельною перевагою після видалення харків’янина Микити Апостола, згаявши можливість відкрити рахунок на 7-ій хвилині.

За 41 секунду до закінчення першого періоду ще один гол забив Олександр Єрмаков, встановивши рахунок 0:2 на користь «Слобожанця».

Другий період розпочався для обох команд невдалими реалізаціями все тих же розіграшів зайвого: двічі схибили харків’яни та раз львів’яни.  Зрештою лідеру  «динамівців» Олександрові Дядюрі у другій половині 2-го періоду вдалося вперше пробити досвідченого харківського голкіпера Віталія Петрова – 1:2. А за хвилину до великої перерви львів’яни зрівняли рахунок завдяки голу Юрія Маметьєва – 2:2.

Третій період ознаменувався своєрідним дербі гравців під номерами 6 обох команд – «слобожанця» Олександра Єрмакова та «динамівця» Юрія Бегеня. Спершу Олександр Єрмаком забив свій третій гол у цьому матчі, вивівши харків’ян вперед – 2:3. Та вже невдовзі динамівський шостий номер  - Юрій Бегень - зрівняв рахунок.

А за 37 секунд до закінчення третього періоду львівський ветеран Сергій Грішин переломив хід матчу на користь «Динамо» - 4:3.

Рівна та напружена боротьба між обома командами проходила у четвертому періоді, закінчення якого стало вельми драматичним для «Слобожанця». Трохи більше ніж за хвилину до завершення гри «Слобожанець» отримав шанс зрівняти рахунок, заробивши право пробити пенальті у динамівські ворота. Однак досвідчений львівський воротар Денис Волончук не дозволив харків’янам реалізувати 5-метровий штрафний.

Тепер в активі львів'ян  три перемоги над харків'янами у чемпіонаті сезону 2015/16рр. – в 1-ому, 2-ому та 5-му турах. У свою чергу в 3-му та 4-му турах "Слобожанець" вже двічі переконливо перегравав "Динамо" -  чинних чемпіонів України та володарів національного Кубку.  Харків’яни ще матимуть змогу взяти реванш в останньому шостому турі чемпіонату, який відбудеться 18-22 травня у Львові.

Слід зазначити, що ці два тури в принципі нічого не вирішують для обох команд і перемога в них  просто справа честі. Адже і «Динамо» і «Слобожанець» забезпечили собі путівку у наступний етап чемпіонату – ігри плей-офф, де на 99% змагатимуться за перше місце.  В розіграші плей-офф усі зароблені раніше очки обнуляються і команди заново розпочинають боротьбу  - до трьох перемог котроїсь зі сторін.

Розклад наступних ігор команди «Слобожанець» (ігри проходять в басейні ХПІ, вхід безкоштовний.):

  • 30 березня (середа) - «Слобожанец» - ОНМА (Одеса), початок - о 10:00;
  • 31 березня (четвер) - «Слобожанец» - збірна Київської області, початок - о 13:30. 

Підготувала Наталія Васьо

Фото Андріани Сенишин




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи