Харківський боксер став срібним призером чемпіонату світу

20 грудня 2017 09:21

Харків'янин Микита Радіонов завоював срібну медаль у фіналі чемпіонату світу з французького боксу (сават) серед чоловіків у ваговій категорії до 75 кг, який пройшов 16 грудня в місті Тулузі (Франція).

Цього дня відбувся поєдинок між харків'янином і французьким боксером Кевіном Альбертусом. До фінального бою Микита Радіонов переміг боксерів з Тунісу, Росії, Китаю та Хорватії. Однак в п'ятому, фінальному бою сильнішим виявився французький боксер.

Довідка. Сават - французьке бойове мистецтво, в якому використовуються і руки, і ноги, комбінація елементів західного боксу і ударів ногами. У класичному саваті руки виконують головним чином захисну функцію, удари робляться відкритою долонею. У сучасному саваті удари наносяться кулаками з використанням боксерських рукавичок. Удари ногами наносяться стопою (ребром, носком, підошвою, п'ятою) і, переважно, нижче пояса, що відрізняє його від сучасних європейських (кікбоксинг) і азіатських (муай-тай і силат) аналогів. Чемпіонат світу з французької боксу проходить раз на два роки.




Новини в тему

05 липня 2017
Харків'яни успішно виступили на чемпіонаті світу з савату
Інформаційні платформи