Харківські сумоїсти вибороли 34 золоті медалі всеукраїнського турніру

22 грудня 2017 10:03

Змагання «Кharkov Sumo Open» відбулись у харківській ШВСМ. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Третій рік поспіль Федерація сумо Харківської області спільно з Всеукраїнською федерацією сумо та за підтримки ХОДА проводить свій передноворічний турнір. З кожним роком росте не тільки кількість учасників, але і кількість регіонів, які беруть участь у цих змаганнях. У цьому році турнір зібрав близько 400 спортсменів п’яти вікових категорій з 14 областей України.

Під час урочистої церемонії відкриття усіх учасників зі стартом змагань та новорічними святами від Харківської облдержадміністрації привітав куратор цього виду спорту Руслан Байрамов.

«Сумо на Харківщині - один з провідних видів спорту в неолімпійських видах. У минулому році наша область посіла по сумо перше місце в Україні, і в цьому році ми також повинні утримати перше місце за собою», - зазначив Руслан Байрамов.

Свою майстерність харківські сумоїсти підтвердили і на домашньому турнірі, завоювавши на «Кharkov Sumo Open» 34 золоті медалі з 70 можливих.

В елітній віковій категорії, в змаганнях серед чоловіків та жінок, переконливу перемогу і золоті медалі здобули Вікторія Сукретна (вагова - до 55кг), Євген Колесник (вагова категорія - до 100кг) та Сергій Соколовський (вагова - понад 115кг).

У загальнокомандному заліку перше місце було за збірною Харківської області, друге посіла команда з Сумської області, а третє - гості з Полтавської області.

«Для українського сумо 2017 рік видався успішним. У цьому році були Всесвітні ігри, і збірна України привезла три медалі – «золото», «срібло» і «бронзу». На жаль, харків'яни не змогли завоювати нагороди на цих Іграх. За крок від перемоги зупинилася Марія Дрбоян, яка посіла п'яте місце, - зазначив президент Федерації сумо Харківської області Антон Чуєв. - Але на інших змаганнях харків’яни виступили дуже успішно. З чемпіонатів Європи, з Кубків Європи та світу ми поверталися з хорошим результатом і медалями.  Сьогодні, як і в минулому році, Харківська область за сумо лідирує в загальному всеукраїнському рейтингу. Сподіваємося, що і в 2018 році ця тенденція буде збережена. Першим стартом в новому році стане січневий чемпіонат Європи серед чотирьох вікових груп в Угорщині, до якого ми зараз вже готуємося».


Теги: сумо,


Новини в тему

22 березня 2019
Харківські сумоїсти завоювали медалі Кубка Європи
15 cічня 2019
Харківські сумоїсти переможно виступили на Кубку Європи
27 грудня 2018
Харківські сумоїсти перемогли на міжнародному турнірі
23 листопада 2018
Сумоїсти Харкова успішно виступили на Кубку України
14 вересня 2018
Харківські сумоторі перемогли на Adrenalin Open
19 травня 2018
Сергій Соколовський з медалями повернувся з Америки
12 квітня 2018
Харківські сумоїсти успішно виступили в Чемпіонаті України
30 березня 2018
Сергій Соколовський переміг на Кубку Європи з боротьби сумо серед дорослих
09 листопада 2017
Харківські сумоїсти перемогли на домашньому Кубку України
Інформаційні платформи