Харківські спортсмени удостоєні державних нагород

06 жовтня 2016 15:38

Президент України Петро Порошенко відзначив харків'ян державними нагородами - ордени та почесні звання отримали учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор в Бразилії та їхні тренери.

Згідно з Указом Президента України №430/2016  орденом «За заслуги» I ступеня нагороджений Максим Веракса - чемпіон і дворазовий бронзовий призер Паралімпійських ігор з плавання.

Орденом «За заслуги» III ступеня нагороджені: чемпіонка та бронзова призерка Паралімпійських ігор з легкої атлетики Лейла Аджаметова і п'ятикратний чемпіон та триразовий срібний призер Паралімпійських ігор з плавання Максим Кріпак.

Ордена княгині Ольги III ступеня удостоєна Євгенія Бреус - бронзова призерка Паралімпійських ігор з фехтування на візках.

Орденом «За заслуги» II ступеня нагороджено Василя Кеке - тренера штатної збірної команди України, особистого тренера багаторазового чемпіона і призера Паралімпійських ігор з плавання Максим Крипака, чемпіона та дворазового призера Паралімпійських ігор з плавання Максима Веракси.

Медали «За працю і звитягу» удостоєні: перший тренер багаторазового чемпіона і призера Паралімпійських ігор з плавання Максима Крипака Павло Єгоров, особистий тренер призера Паралімпійських ігор з настільного тенісу Марини Литовченко Олена Ковтун, особистий тренер призера Паралімпійських ігор з фехтування на візках Євгенії Бреус Юрій Тридуб.

Згідно з Указом Президента України №429/2016 «Про відзначення державними нагородами України спортсменів і тренерів національної збірної команди України в Іграх ХХХІ Олімпіади», орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено Богдана Бондаренка - бронзового призера ХХХІ Олімпіади з легкої атлетики.

Орден «За заслуги» III ступеня отримав Віктор Бондаренко - особистий тренер бронзового призера ХХХІ Олімпіади з легкої атлетики Богдана Бондаренка.




Новини в тему

12 жовтня 2021
Харківські олімпійці та паралімпійці отримають премії від міста
13 вересня 2021
У мерії нагородили харківських паралімпійців
08 червня 2021
Харківська легкоатлетка завоювала дві медалі ЧЄ серед паралімпійців
08 жовтня 2018
Харківська шахістка стала срібним призером всесвітньої олімпіади
11 жовтня 2016
Паралімпійці отримають премії міського ради
23 вересня 2016
У Харкові зустріли учасників Паралімпійських ігор в Бразилії
13 вересня 2016
Геннадій Кернес привітав паралімпійців з перемогою
22 березня 2016
Харків'яни паралімпійці завоювали медалі Кубка світу з біатлону
09 лютого 2016
На підтримку олімпійців місто виділяє понад півмільйона гривень
02 лютого 2016
Харків'яни представлять країну на юнацьких Олімпійських іграх
Інформаційні платформи