Харківські парашутисти встановили світовий рекорд у США

07 квітня 2015 15:48

Харківські парашутисти в складі команди з 122 осіб встановили новий світовий рекорд у категорії «Великі формації з перебудуванням» у Флориді (США).

Як розповів майстер спорту України міжнародного класу, що зробив більше тисячі стрибків з парашутом, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Костянтин Курашов, який увійшов до складу команди рекордсменів, в небі скайдайвери зібрали і зуміли перебудувати фігуру. Всього в стрибку брали участь спортсмени з 18 країн.

«Харків'яни були запрошені вже давно. В Україні торік ми провели чотири збори за великими формаціями і встановили два національні рекорди. Ми готувалися до цієї події», - зазначив Костянтин Курашов.

У інтернаціональну команду також увійшли харків'яни Лев Тремасов, Олексій Самойлов, Петро Рижило, Ілля Балашов, Олег Шаповалов.

Перша фігура була зібрана на висоті 2500 м, потім спортсмени зробили перебудування, а з висоти приблизно 1800 м фігура почала розпадатися.

Зазначимо, що попередні рекорди були встановлені за участю 106 осіб, потім - 110 і 117. Вже у вересні в планах спортсменів встановити новий рекорд світу: 202 парашутиста створять у повітрі дві фігури.




Новини в тему

28 серпня 2023
Троє парашутистів Харківського аероклубу — рекордсмени Європи з парашутного спорту
12 липня 2021
Харківський параспортсмен стрибнув із висоти 3000 метрів
07 липня 2021
У Коротичі здійснять мрію харківського параспортсмена
Інформаційні платформи