Харківські борці здобули медалі міжнародного турніру в Києві

01 березня 2018 13:59

З 23 по 25 лютого відбувся ХХІІ Київський міжнародний турнір, присвячений видатним українським борцям і тренерам, на якому спортсмени Харківщини завоювали «срібло» та «бронзу».

Традиційний турнір, участь в якому беруть найсильніші борці світу в греко-римському та вільному стилі, цього року зібрав 700 спортсменів з 38 країн.

Попри велику конкуренцію, адже до Києва приїхали чемпіони та призери Європи, світу і Олімпійських ігор, господарі килимів - українські борці - виступили дуже впевнено, завоювавши 24 медалі, в тому числі п’ять золотих. Одну срібну та одну бронзову на свій рахунок записали харків’яни.

У боротьбі греко-римським стилем у вазі до 97кг срібним призером став Дімітрій Тимченко. На шляху до фіналу харківський борець здолав бронзового призера Олімпіади-2016 представника Білорусі Джавіда Гамзатова, потім переміг азербайджанця Турмана Еюбова, а у півфіналі ще одного спортсмена з Азербайджану - Орхана Нурієва, який є лідером світового рейтингу в цій ваговій категорії.

У двобої за «золото» Дімітрій зустрівся з олімпійським чемпіоном, багаторазовим чемпіоном Європи та світу вірменським борцем Артуром Алексаняном. На жаль, пройти цього суперника йому не вдалося. Поступившись з рахунком 0:3, Дімітрій Тимченко став срібним призером турніру.

Ще один вихованець харківської школи греко-римської боротьби - Семен Новіков - зупинився в кроці від третього місця у вазі до 87кг. У «бронзовому фіналі» Семен поступився чемпіону світу Максиму Манукяну з Вірменії.

Бронзову медаль харківські спортсмени завоювали в жіночій боротьбі. Анастасія Шустова у вазі до 76кг поступилася в чвертьфіналі суперниці з Канади Ліах Фергюсон, яка в підсумку стала володаркою срібної нагороди. У «бронзовому фіналі» Анастасія здолала полячку Анну Урбанович. Перемогла в цій ваговій категорії канадська спортсменка Еріка Вейб. 




Новини в тему

04 лютого 2021
Харківські борці привезли медалі з міжнародного турніру
22 cічня 2021
Харківський борець став чемпіоном України
21 cічня 2021
У Харкові проходить чемпіонат України з вільної боротьби
18 cічня 2021
Харків'янин виборов "бронзу" на змаганнях у Загребі
11 cічня 2021
Харківський студент став кращим спортсменом України
14 грудня 2020
Харків’янин виборов "бронзу" на ЧС з греко-римської боротьби
21 жовтня 2020
Борці Харківщини успішно виступили на Кубку України
05 березня 2020
Харківський борець визнаний кращим спортсменом України
31 березня 2019
Харківські борці перемогли на домашньому Чемпіонаті України
13 березня 2019
Адлан Батаєв здобув «бронзу» чемпіонату Європи
Інформаційні платформи