Харківська школа вітрильного спорту відкрила літній сезон

03 червня 2015 21:14

Другий літній сезон відкрили в секції вітрильного спорту на базі міської Станції юних техніків №4 (вул. Котлова, 250).

Привітати всіх з цією подією прийшли голова Адміністрації Ленінського району Максим Мусєєв, директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров, начальник управління з питань фізкультури і спорту Костянтин Курашов.

Як повідомив в ході відкриття Максим Мусєєв, цього року в секції сформовані вже дві групи, в яких займаються 48 школярів. Вчать дітей досвідчені викладачі - кандидати в майстри спорту, які готові передавати свій досвід новому поколінню яхтсменів.

Директор станції юних техніків Олена Курнєва зазначила, що в секцію приймають учнів від 11 років. Майбутні яхтсмени займаються три роки: спочатку вони проходять загальнофізичну підготовку, потім спеціальну - юні моряки освоюють теорію і практику, після чого приступають до водіння яхт класу «Оптиміст» і «Кадет». Влітку теоретичні та практичні заняття проводять на базі станції на річці Лопань і на водосховищі в Старому Салтові, а в зимовий час для підтримки фізичної форми діти відвідують басейн і проходять теоретичну підготовку на базі школи №69. Олена Курнєва підкреслила, що з моменту відкриття секції пройшло всього 12 місяців, але вже цього року її вихованці займали призові місця на обласних регатах і виїжджали на всеукраїнські змагання до Києва та Одеси.

Сьогодні на свято з нагоди відкриття літнього сезону запросили також 250 школярів Ленінського району, які взяли участь у танцювальному флешмобі, змаганнях, пошуковому квесті, а також змогли повболівати за друзів, які беруть участь у парусній регаті.

Нагадаємо, що клуб юних моряків працював у Ленінському районі в 1978-1995 роках. Торік, після 19-річної перерви, зусиллями педагогів станції юних техніків і райадміністрації секція вітрильного сопорта відновила свою роботу. Набір в секцію триває, займатися можуть діти до 14 років. Уроки проходять з вівторка по п'ятницю. Початок - о 11:00.




Інформаційні платформи