Харківська програма урбан-культур стала однією з кращих в Україні

04 грудня 2019 15:32

Програма розвитку вуличних культур Харкова посіла третє місце на всеукраїнському конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування 2019».

Конкурс проведено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки Ради Європи для поширення кращих практик органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку. 

Нагородження переможців відбулося сьогодні, 4 грудня, в Міністерстві регіонального розвитку. Диплом по темі «Розвиток, заснований на особливостях регіонів і громад» за практику «Платформа розвитку молодіжних урбанкультур і вуличних видів спорту «Street Culture» вручили директору Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексію Чубарову.

За його словами, Харків подав на розгляд міську Програму розвитку вуличних культур як єдиний подібний проєкт в Україні.  Представник конкурсної комісії від Європейського Союзу приїхав у місто, детально вивчив програму, оцінив результати її роботи, і за підсумками Харків вийшов у фінал конкурсу.

Олексій Чубаров зазначив, що програма урбан-культур працює у місті чотири роки і об'єднала 18 напрямків. 

«Була створена громадська організація, яка зібрала всі напрямки. Вони займаються не тільки спортом, але й освітою, розвитком креативного мислення серед молоді, без якого важко конкурувати у сучасному світі. Молодих людей спонукають відриватися від вулиці, займатися спортом, який їм подобається - воркаутом, брейкдансом тощо. Ці п'ять років були нелегкими, кожен новий проєкт, ідея давалися нелегко. Завжди складно ламати стереотипи, але з командою, вірою у результат і щоденною працею немає нічого неможливого», - сказав директор департаменту.

Нагадаємо, що у Харкові щороку проводяться фестиваль і форум вуличних культур, турніри з вуличного футболу, баскетболу, воркауту, паркур-фестиваль та ін. Цього року у Молодіжному парку був відкритий міський урбан-парк.

З більш детальною інформацією про конкурс кращих практик місцевого самоврядування можна ознайомитися тут.




Новини в тему

06 липня 2016
Місто виділило кошти на розвиток урбан-культури
Інформаційні платформи