Харків’янки у складі національної збірної стали першими на міжнародних змаганнях «Дракон»

09 серпня 2016 10:50

В Римі (Італія) завершився чемпіонат Європи з веслування на човнах European Dragon Boat Nations Championships серед юніорів, юнаків та дорослих, у якому взяли участь команди з 17 країн.

Українська національна збірна команда з веслування завоювала 20 комплектів нагород та по завершенню змагань виборола Кубок націй. Друге місце посіла збірна Угорщини, на третьому місці – збірна Німеччини.

Таким чином, українські спортсмени вибороли 12 комплектів золотих (з них 10 вибороли дорослі та 2 - юнаки), 6 комплектів срібних (з них 5 - дорослі та 1 - юнаки) та 2 комплекти (дорослі) бронзових медалей.

Дівчата національної збірної стали абсолютними чемпіонками Європи з веслування на човнах «Дракон», виборовши перші місця на всіх дистанціях - 200, 500 та 2000 метрів.

Свій вклад до медальної скарбнички України на змаганнях зробили харківські спортсменки Марія Гончарова (КДЮСШ № 2), Валерія Бобришева и Юліана Путніна (ХОВУКС), які завоювали «золото» на дистанціях 500 та 2000 метрів і «срібло» - на дистанції 200 метрів.

Також необхідно відзначити наш національний екіпаж ветеранів (50+), який став чемпіоном на всіх дистанціях (200, 500 та 2000 м). До складу національної команди увійшли і харків’яни: Олександр Іващенко, Володимир  Мартиненко та Віктор Клочко, які повернулись з золотими медалями.




Інформаційні платформи