Харків'янка Євгенія Тішакова встановила світовий рекорд

16 травня 2018 09:43

Харківська спортсменка Євгенія Тішакова зі світовим рекордом перемогла на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу.

З 6 по 12 травня в чеському місті Пльзень відбувся чемпіонат Європи з пауерліфтингу, на якому харківські спортсмени завоювали «золото» і «срібло».

Яскраво виступила харків'янка Євгенія Тішакова, вигравши золоту медаль у ваговій категорії до 84 кг серед жінок. За сумою триборства (присідання, станова тяга і жим лежачи) вихованка тренера Миколи Сафонова показала результат 648 кг. Крім того, результат Євгенії в присіданні - 275.5 кг - став новим світовим рекордом.

Друге місце в цій ваговій категорії посіла Анки Тіммерс з Голландії, яку харків'янка за сумою триборства перевершила на 40.5 кг.

Ще один харківський спортсмен Володимир Галкін став срібним призером у ваговій категорії до 74 кг серед юніорів. Його результат за сумою триборства був 762.5 кг. Переміг у цій ваговій категорії Владислав Чорний з Донецької області (815,5 кг).

Харків'янка Наталія Гаргуновская зупинилася за крок від трійки лідерів у ваговій категорії до 57 кг серед жінок, зайнявши четверте місце. Але результат у присіданні - 210 кг - приніс їй малу золоту медаль чемпіонату. Крім того, її результат за сумою триборства - 485кг - і результат у присіданні стали новими рекордами України серед юніорок.

Всього на цьому чемпіонаті Європи українці завоювали 16 золотих, 10 срібних і 2 бронзові медалі. Крім того, збірна України зайняла перші командні місця в змаганнях серед жінок та юніорів.




Новини в тему

03 листопада 2020
Харківська патрульна встановила черговий рекорд на змаганнях з пауерліфтингу
23 листопада 2017
Євгенія Тішакова здобула срібну медаль чемпіонату світу з пауерліфтингу
22 березня 2017
Софія Рудь виграла чемпіонат Європи з пауерліфтингу
30 серпня 2014
Представляем Харьковскую областную федерацию пауэрлифтинга
Інформаційні платформи