Харків’яни вибороли 7 золотих нагород міжнародного турніру з тхеквондо

17 травня 2017 09:06

Близько 300 спортсменів з різних куточків світу – Європи, Азії, Африки та Південної Америки - прибули на Харківщину позмагатися за медалі та очки у світових та олімпійському рейтингах.

13 та 14 травня в Палаці спорту «Локомотив» пройшов міжнародний турнір з тхеквондо ВТФ класу G-1 «Ukraine Open Cup».

Традиційні змагання, які проходять в Україні протягом останніх десяти років, після річної перерви, адже в минулому році їх приймав Львів, знову повернулися до Харкова. Впродовж двох днів спортсмени трьох вікових категорій – дорослі, юніори та кадети - розіграли 40 комплектів нагород. Потужно виступили українські тхеквондисти, але, на жаль, у дорослій віковій категорії завоювати золоті нагороди їм не вдалося. Майже усе «золото» додому увезла збірна Казахстану, також золоті медалі здобули спортсмени з Туреччини, Молдови, Бразилії та Польщі.

«Але без «золота» домашнього турніру українські тхеквондисти не залишилися, бо успішно виступили юні спортсмени. Спільними зусиллями трьох поколінь українці завоювали 86 нагород різного ґатунку, серед них 17 медалей – 7 золотих, 5 срібних та 5 бронзових - були на рахунку харків’ян», - розповідають в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

За підсумками змагань найбільша кількість нагород була у київських тхеквондистів, які завоювали 7 золотих, 10 срібних та 8 бронзових медалей. За цим показником господарі турніру - спортсмени Харківської області - були другими. Гості з Казахстану повезли додому 6 золотих, 4 срібні та 4 бронзові нагороди.

Для національної збірної команди України, до складу якої входять і харків’яни, цей турнір також був одним з етапів підготовки до чемпіонату світу з тхеквондо ВТФ, який з 24 по 30 червня цього року відбудеться у Кореї.




Новини в тему

20 лютого 2024
Харківські спортсмени виграли Кубок України з тхеквондо ВТФ
29 листопада 2023
Харківські тхеквондисти – переможці і призери ЧУ
10 жовтня 2023
Функендорф виграв бронзу рейтингового турніру з тхеквондо у Латвії
01 червня 2023
Харківські учні – переможці Європейських ігор з єдиноборств
28 березня 2023
Харківські тхеквондисти здобули нагороди на Всеукраїнській Гімназіаді
31 липня 2022
Харківські тхеквондисти – чемпіони і призери Європейських університетських ігор
20 травня 2021
Харківські тхеквондсити назбирали медалей на західній Україні
15 грудня 2020
Дар’я Костеневич стала чемпіонкою Європи з тхеквондо
02 листопада 2020
У Харкові відбулося чоловіче волейбольне «дербі»
Інформаційні платформи