Харків став містом рекордів України

19 квітня 2016 10:28

27 рекордів, встановлених у Харкові, увійшли в книгу «Національний реєстр рекордів України - 2016».

Сьогодні, 18 квітня, книгу презентували в Харківській міській раді. Як повідомили експерти Національного реєстру, до книги увійшли рекорди, встановлені з 11 листопада 2013 року до 20 вересня 2015 року. Харків став рекордсменом серед обласних центрів, не враховуючи міста Києва, і отримав право першим в країні презентувати книгу рекордів України.

Як повідомив заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов, в книгу, зокрема, увійшла низка міських заходів. Серед них - Харківський міжнародний марафон, який зібрав понад 10 тис. учасників, міський вальс, який станцювали на пл. Свободи 1,5 тис. пар, найбільша рухома фігура велосипеда, яку склали 3 тис. 207 осіб. Олександр Попов підкреслив, що міський голова Геннадій Кернес і надалі підтримуватиме городян й сприятиме популяризації їхніх досягнень.

У свою чергу співорганізатор цих заходів, директор Департаменту спортивних, іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров зазначив, що ця книга - велика нагорода для всіх учасників встановлення рекордів, які допомогли Харкову стати містом-рекордсменом. При цьому він підкреслив, що Харків на досягнутому не зупиниться.

Сьогодні екземпляри книги «Національний реєстр рекордів України - 2016» вручили всім харківським рекордсменам.

Отримала книгу і жителька зі Сходу України, де ведуться бойові дії. Вона була співорганізатором наймасовішого побажання про мир, під час якого дві тисячі дітей вийшли на площу і випустили в небо повітряні кулі.

Під час презентації книги сертифікати про встановлення рекорду отримали ще кілька харків'ян: 91-річний професор Української інженерно-педагогічної академії Ігор Малицький, який присвятив роботі 59 років, молодий чоловік, який віджався від підлоги 25 разів в обладунках вагою 22,5 кг, юнак з найширшим язиком у країні - понад 7 см та ін.

Зазначимо, що також в числі рекордів харків'ян - наймасовіші стрибки через багаття, найдовша гоночна спец-ділянка з кантрі-кросу, найдовша валентинка з бісквіту, серце з найбільшої кількості цукерок, наймасовіша одночасна церемонія одруження, найбільша колекція слонів, найбільший тризуб, фігуру якого створили люди, що піднялися на Говерлу, та ін.




Новини в тему

15 квітня 2016
У Харкові відбудеться презентація Книги рекордів України - 2016
Інформаційні платформи