Геннадій Кернес зустрівся з чемпіонами світу з тайського боксу

17 жовтня 2019 15:23
Міський голова Геннадій Кернес 17 жовтня зустрівся з харківськими спортсменами Микитою Гончаренком та Євгеном Батюком, які здобули перемогу на чемпіонаті світу з тайського боксу серед юніорів 2019 року в Антальї (Туреччина).
 
Микита Гончаренко завоював золоту медаль у віковій категорії 16-17 років у вазі 60 кг, а Євген Батюк став чемпіоном світу серед спортсменів 14-15 років у вазі 81 кг. Молоді люди розповіли, що це не просто їх перша велика перемога в спорті, але і дебют - вони вперше виступали на чемпіонаті.
 
«Я отримав колосальний досвід. Скажу, що підготовка була дуже важкою - два місяці наполегливих тренувань. Спочатку ми проходили відбір у збірну України в Скадовську, а потім вже в її складі готувалися до чемпіонату. Коли я вийшов з рингу, я не міг повірити, що дійсно став чемпіоном. Я займаюся тайським боксом з 4 років і ось 12 років я йшов до цієї перемоги», - зазначив Євген Батюк.
 
Мер привітав спортсменів з перемогою. «Ви молодці, що прославляєте наш Харків і Україну. Я бачу, що сьогодні все більше дітей захоплюються тайським боксом - дівчаток і хлопчиків, і мені це подобається. Я свого часу багато разів відвідував спортшколи і бачив, як багато охочих займатися цим видом спорту. І як я завжди кажу, першим стати можна, але втриматися важко, тому тримайте лідерство, адже тепер на вас будуть рівнятися ваші однолітки. Буду чекати ваших нових перемог», - сказав Геннадій Кернес.
 
Також мер вручив президенту Харківської федерації таїландського боксу Віталію Височину Подяку міського голови.
 
В ході зустрічі головний тренер збірної команди України з тайського боксу Павло Євтушенко повідомив, що зараз готує спортсменів до чемпіонату Європи, який відбудеться в листопаді в Мінську. Мер, в свою чергу, побажав хлопцям нових перемог.



Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи