Геннадій Кернес: Місто приймає молодіжну програму урбан-культури і вуличного спорту

06 червня 2016 14:54

Майданчики для вуличного спорту, танців та іншого альтернативного дозвілля за проектом молодіжних активістів будуватимуться у Харкові вже цього року.

3 червня Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся з лідерами команд вуличних видів спорту. Спортсмени запропонували почати створювати в місті комплексне середовище для урбан-культури, як це робиться в мегаполісах всього світу. Йдеться про будівництво велодоріжок та треків для екстремальної  їзди, смуг перешкод, танцювальних майданчиків та турнікових зон. Інтерес до цієї теми в Україні стає дедалі більшим, а виступи команд зі стрітболу або воркауту збирають вже тисячі глядачів.

«Вам не потрібно мене вмовляти - я повністю підтримую вашу справу і готовий виносити програму розвитку вуличного спорту на затвердження сесії міськради. У парку Горького ми створили кілька локацій. Можливо, щось потрібно допрацювати - як ви скажете. Уже зараз потрібні ваші пропозиції для реконструкції саду Шевченка - ми готові дати вам там приміщення, виділити і обладнати місця, зробити покриття. Це стратегічний напрямок роботи - здорове дозвілля, спортивний спосіб життя, молодіжний рух. Ми працюємо в цьому напрямку і дуже раді зустрічному руховi спортсменів»,- сказав Геннадій Кернес на зустрічі.

У презентаціі програми взяли участь Олег Малафєєв (паркур фріран), Єгор Матюхін (брейк-данс), Кирило Орлов (роллер блейдінг), Гліб Ушаков (стрітбол), Костянтин Ушкалов (воркаут), Олексій Григоренко (BMX). Єгор Матюхін і Геннадій Кернес підписали проект міської програми вуличного спорту, на основі якого Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту розробить пропозиції для міськради. Спортсмени подарували міському голові кепку власного виробництва з символікою однієї з харківських команд з брейк-дансу.

Теги:


Інформаційні платформи