"Геліос" обіграв мінське "Динамо"

06 березня 2017 09:02

Передостанній контрольний спаринг турецького збору приніс "сонячним" перемогу над бронзовими призерами чемпіонату Білорусі 2016 року.

ТМ. "ГЕЛІОС" - "ДИНАМО" МІНСЬК - 3: 1

До поєдинку гравці "Геліоса" підійшли під вантажем від традиційних дворазових тренувань. Позначалося, мабуть, і те, що матч почався надзвичайно рано - рівно опівдні за місцевим часом. Старт гри краще вдався мінським футболістам, які під кінець вже п'ятої хвилини створили два небезпечних моменти у штрафному "сонячних", а на 11-й хвилині удар хтось Хващинський припав в стійку воріт «Геліоса».

Останній епізод, найімовірніше, остаточно струснув підопічних Сергія Сізіхіна і пробудив їх. Незабаром же в суперництві команд став помітний пристойний ігровий перевагу харків'ян. Вони сміливо намагалися домінувати з позиції сили, а не підлаштовуватися під дії свого суперника і протиставляти його грі свої контрзаходи. Приблизно тим же намагалися відповідати і динамівці зі столиці Білорусі.

У подібному ключі зустріч відміряла свою третину, після чого відбувся гол у виконанні гравців "Геліоса". На 31-й хвилині Віталій Субочєв спрацював у відборі і тут же відправив у тил білорусів Сергія Кравченка. Скориставшись своїми відмінними швидкісними якостями, нападник "сонячних" впевнено розібрався з воротарем "Динамо", опинившись з ним тет-а-тет. 1: 0.

До перерви сталий результат не змінився. Білоруси після відпочинку постаралися тиск на оборону "Геліоса" посилити, і на 56-й хвилині це принесло їм успіх. Удар Хващинський досяг мети - нічия 1: 1.
Рівність в рахунку протрималася чотири хвилини. Під кінець години гри Руслан Івашко здорово зіграв у відборі і вивів Віталія Субочева практично на порожні ворота. 2: 1. А через десять хвилин підопічні Сізіхіна свою перевагу розвинули. І знову гол у їх виконанні вийшов трудовим і заслуженим. Дмитро Гранкін в центрі поля відібрав м'яч у кого-то з гравців "Динамо", а в продовження запустив Богдана Семенця в прорив до білоруських воріт. Форвард "Геліоса" свій шанс відзначитися не упустив. 3: 1.

Домігшись комфортного зачепила в рахунку, харків'яни більш ніж усвідомлено перейшли на гру другим номером і віддали ініціативу суперникам. Ті більше володіли м'ячем, робили спробу за спробою знайти шляхи до воріт «Геліоса», але все було марно. Як наслідок, фінальний свисток зафіксував перемогу "сонячних". До слова, другу поспіль на турецькому узбережжі Середземного моря.

До 10 березня - дати повернення "сонячних" до Харкова - у хлопців Сергія Сізіхіна намічено проведення ще одного контрольного поєдинку.




Новини в тему

25 жовтня 2023
У Харкові пройде благодійний турнір з міні-футболу
25 жовтня 2023
У Харкові визначили найсильніших футболістів серед вихованців ФК і ДЮСШ
21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
20 серпня 2023
Визначено переможців турніру з футболу «Дитячі мрії»
15 серпня 2023
"Житлобуд-1" здобув першу перемогу в сезоні
12 серпня 2023
В урбан-парку на Салтівці відзначили День молоді "Харківʼяни разом"
12 серпня 2023
У Харкові пройшов студентський турнір з міні-футболу, присвячений Дню молоді
07 серпня 2023
"Житлобуд-1" повертається в тур. Відомий оновлений склад
15 серпня 2023
У Харкові пройде турнір з футболу, присвячений Дню міста
04 липня 2023
Легенда харківського футболу проводить благодійний аукціон на підтримку ЗСУ
Інформаційні платформи