Данило Картавий та Дімітрій Тимченко – чемпіони України з боротьби

13 червня 2017 11:38

З 7 по 9 червня в Житомирі відбувся чемпіонат України з греко-римської та вільної боротьби серед чоловіків та жінок.

У змаганнях взяли участь спортсмени зі всієї України, а за їх підсумками харків’яни здобули 2 золоті, 2 срібні та 7 бронзових медалей. Найбільшу кількість з цих нагород завоювали борці вільного стилю. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Чемпіоном України в ваговій категорії до 125кг став Данило Картавий. На шляху до фіналу він провів три поєдинки, в яких здолав суперників із Запорізької, Сумської та Львівської областей. А ось головний двобій за «золото» завершився для Данила без боротьби, адже його суперник з Волинської області Михайло Доценко на килим не вийшов.

Срібним призером у ваговій категорії до 65кг став Тітал Джафарян. Харків’янин успішно провів три поєдинки, але у фіналі поступився киянину Гору Оганнесяну.

Ще одну срібну медаль завоював Адлан Батаєв. У ваговій категорії до 74кг він дійшов до фіналу, де поступився Василю Михайлову з Одеської області. У цій же ваговій категорії бронзовим призером став Гія Чихладзе. У півфіналі він поступився майбутньому чемпіону, а у двобої за бронзову медаль здолав Дениса Павлова з Київської області.

Також бронзовими призерами чемпіонату стали:

- Богдан Лазарєв (вагова категорія - до 57кг). У півфіналі харків’янин поступився майбутньому чемпіону киянину Тарасу Марковичу, а у двобої за «бронзу» переміг ще одного харківського борця Ігоря Двірника.

- Енріке Фомбея-Санчес (вагова категорія - до 61кг). У півфіналі харків’янин поступився Івану Білейчуку з Івано-Франківської області, який став у підсумку чемпіоном, а у поєдинку за третє місце здолав іншого представника Івано-Франківської області Олександра Вашечкіна.

- Мраз Джафарян (вагова категорія - до 86кг). У півфіналі він поступився майбутньому срібному призеру чемпіонату Іллі Арчаю з Сумської області, а у бронзовому фіналі переміг Богдана Попкова з Київської області. У свою чергу чемпіоном у цій ваговій став Любомир Сагалюк з Івано-Франківської області.

Ці медалі в підсумку принесли харківським борцям вільного стилю друге загальнокомандне місце. Більше нагород було лише у киян.

У жіночій боротьбі харків’янки здобули дві бронзові медалі. Світлана Красічкова посіла третє місце в ваговій категорії до 63кг. У півфіналі вона поступилася Марії Ільчишин з Івано-Франківської області, яка в підсумку завоювала «золото» чемпіонату, а у поєдинку за третє місце здолала Анну Мазуркевич з Київської області.

Бронзовим призером чемпіонату також стала Анастасія Шустова. Харків’янка дійшла до півфіналу вагової категорії до 75кг, але там поступилася суперниці із Сумської області Катерині Бурмістровій, а у двобої  за «бронзу» здолала Єлизавету Сайдакову з Херсонської області.

Ще дві медалі, в тому числі і золоту, здобули борці греко-римського стилю. Чемпіоном України в ваговій категорії до 98кг став Дімітрій Тимченко. На шляху до фіналу Дімітрій здолав суперників з Вінницької та Одеської області, а у головному двобої за «золото» харківський борець переміг суперника з Полтавської області Євгена Савету.

У свою чергу Ярослав Фільчаков посів третє місце в ваговій категорії до 80кг. Харків’янин успішно дійшов до півфіналу, де поступився майбутньому чемпіону Дмитру Пишкову з Полтавської області, а у бронзовому фіналі переміг Олександра Кухту із Закарпатської області.

За підсумками чемпіонату буде сформовано збірну України, яка з 21 по 26 серпня цього року в Парижі боротиметься за медалі чемпіонату світу.




Новини в тему

04 лютого 2021
Харківські борці привезли медалі з міжнародного турніру
22 cічня 2021
Харківський борець став чемпіоном України
21 cічня 2021
У Харкові проходить чемпіонат України з вільної боротьби
18 cічня 2021
Харків'янин виборов "бронзу" на змаганнях у Загребі
11 cічня 2021
Харківський студент став кращим спортсменом України
14 грудня 2020
Харків’янин виборов "бронзу" на ЧС з греко-римської боротьби
21 жовтня 2020
Борці Харківщини успішно виступили на Кубку України
05 березня 2020
Харківський борець визнаний кращим спортсменом України
31 березня 2019
Харківські борці перемогли на домашньому Чемпіонаті України
13 березня 2019
Адлан Батаєв здобув «бронзу» чемпіонату Європи
Інформаційні платформи