У Харкові пройшов чемпіонат Європи з муай-тай

19 серпня 2013 10:00

Чемпіонат Європи з муай-тай стартував 19 серпня, у Палаці спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи.

На чемпіонат Європи до Харкова прибули президент Всесвітньої федерації муай-тай, генерал-лейтенант Акачай Чантоса і президент Європейської конфедерації муай-тай Габріела Мург.

«Муай-тай - це мистецтво, яке пов'язане з однією дуже цікавою традицією. Так, коли воїн втрачав свою зброю, він повинен був битися всіма частинами свого тіла. Торік у Таїланді пройшов 10-й чемпіонат світу з муай-тай, зараз пройде чемпіонат Європи, тому я сподіваюся, що це дасть ще більший поштовх для розвитку муай-тай в усьому світі», - висловив сподівання Акачай Чантоса.

У свою чергу Габріела Мург підкреслила, що високий професіоналізм та рівень підготовки харківських спортсменів - це позитивний приклад для борців у всьому світі.

«Якби всі спортсмени тренувалися так само наполегливо і вели такий же спосіб життя, як харківські - муай-тай досяг би нового рівня», - підкреслила Габріела Мург.

Зазначимо, символом чемпіонату став фонтан «Зеркальная струя». Кубок у формі цієї пам'ятки архітектури вручать кращим спортсменам змагань.

Нагадаємо, честь приймати чемпіонат було надано Україні і Харкову завдяки успішним виступам української збірної на трьох останніх чемпіонатах світу з муай-тай в Таїланді.

Олександр Попов від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса привітав всіх учасників чемпіонату. «Це значна подія для міста Харкова, бо вже багато років в Україні і у нас у місті розвивається це прекрасне стародавнє бойове мистецтво Таїланду. Багато людей не можуть потрапити в цю країну, щоб живцем зануритися в прекрасну атмосферу спортивних змагань з муай-тай. Але цього року ми виграли право провести перший чемпіонат Європи в місті Харкові. Думаю, нашим глядачам сподобається те видовище, яке покажуть спортсмени», - зазначив Олександр Попов.

У свою чергу, Акачай Чантоса подякував міській владі та Українській федерації тайського боксу за підготовку чемпіонату. «Я розумію, що це було складне завдання, оскільки провести такий турнір - це дуже непросто. Але я впевнений, що змагання пройдуть на високому рівні, бо організатори дуже постаралися», - сказав Акачай Чантоса.

За підготовку і проведення чемпіонату на високому рівні Габріела Мург вручила спеціальні статуетки директору Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексію Чубарову і представникам Української федерації тайського боксу.

Також під час відкриття турніру своє мистецтво продемонстрували тайські танцівниці і бійці муай-тай. Родзинкою церемонії став показовий виступ слухачів першого в Україні курсу з муай-боран - традиційного стилю бойового мистецтва Таїланду, який є прабатьком сучасного таїландського боксу. Серед виступаючих був і Олександр Попов. Він зізнався, що займається цим видом бойових мистецтв вже сім років, а на семінарі виступив в якості помічника гранд-майстра з Таїланду, у якого до цього сам навчався чотири роки.

Нагадаємо, в чемпіонаті Європи з тайського боксу беруть участь близько 200 учасників з 12 країн світу. За словами Олександра Попова, в українську збірну увійшли 50 чоловіків і жінок, 20 з них - харківські спортсмени, серед яких - Максим Федорков, Федір Черкашин, Валерій Абраменко. Суддями на чемпіонаті виступили по два представники з кожної країни, серед яких - п'ять харківських професіоналів. Змагання спортсменів пройшли під живу тайську музику.




Новини в тему

25 жовтня 2023
У Харкові пройде благодійний турнір з міні-футболу
25 жовтня 2023
У Харкові визначили найсильніших футболістів серед вихованців ФК і ДЮСШ
21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
20 серпня 2023
Визначено переможців турніру з футболу «Дитячі мрії»
15 серпня 2023
"Житлобуд-1" здобув першу перемогу в сезоні
12 серпня 2023
В урбан-парку на Салтівці відзначили День молоді "Харківʼяни разом"
12 серпня 2023
У Харкові пройшов студентський турнір з міні-футболу, присвячений Дню молоді
07 серпня 2023
"Житлобуд-1" повертається в тур. Відомий оновлений склад
15 серпня 2023
У Харкові пройде турнір з футболу, присвячений Дню міста
04 липня 2023
Легенда харківського футболу проводить благодійний аукціон на підтримку ЗСУ
Інформаційні платформи