Базу "Металіста" передали на баланс держпідприємства

29 червня 2021 09:49

Ігор Терехов і Олександр Ярославський відновлять її в рамках приватно-міського партнерства.

Навчально-тренувальна база "Високий", яка приймала збірні Португалії, Німеччини та Данії під час Євро-2012 і була одним з найкращих спортивних об'єктів інфраструктури в Україні, сьогодні знаходиться в напівзруйнованому стані.

Зруйновані і запліснявілі стіни, обвалена і зламана плитка, непрацюючі системи комунікації, енергопостачання, водопостачання, запущена територія, розвалені роздягальні і тренажерний зал, поруділий і рідкісний з великими лисинами газон на полях. Це тільки те, що кидається в очі при поверхневому огляді.

Тому наступним етапом відродження інфраструктури "Металіста", на яку в рамках приватно-міського партнерства з Харківською міською радою президент ФК "Металіст" (2005-2012) Олександр Ярославський виділив 163 млн грн, стане відновлення саме навчально-тренувальної бази.

Держпідприємство "Харків-Арена" на підставі проведеної оцінки вже прийняло базу на свій баланс. Про це повідомив директор ДП Сергій Родіонов.

"База" Металіста" є виключно затребуваний харків'янами об'єкт і тому є важливою частиною спортивної інфраструктури. В даний момент на території бази тренуються і проживають основний склад" Металісту 1925 ", жіноча команда" Житлобуд", діти з дитячої школи "Бенфіка", чотири вікові групи дитячої школи "Авангарду" та інші. Спортсменів дуже і дуже багато - і дорослих, і дітей. База знаходиться в "убитому" стані. При такому постійному завантаженні і далі від полів нічого не залишиться. Їх необхідно терміново відновлювати: сіяти новий газон, вносити велику кількість добрив, приводити в порядок систему поливу. Техніка для догляду за полями потребує капітального ремонту або заміні. Вимагають ремонтних робіт внутрішні приміщення, покрівля, потрібно упорядкувати територію", - розповів Сергій Родіонов.

Відродження бази "Металіста" у Високому стане одним із проєктів приватно-міського партнерства по відновленню спортивної інфраструктури. Станеться це після того, як Кабінет Міністрів ухвалить відповідне рішення про передачу майна в міську власність.

Нагадаємо, станом на сьогоднішній день ведуться активні роботи на полях дитячої футбольної академії "Металіста". На стадіоні "Металіст" демонтовані всі застарілі елементи Західної трибуни, тут же переобладнуються підтрибунні приміщення, розпочато реконструкцію Північної трибуни і спайдеркамери, готується до відкриття Metalist Fun Store на Південній трибуні.




Новини в тему

21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
31 березня 2023
"Металіст" підписав контракт із іспанським захисником
17 березня 2023
"Металіст" не зміг обіграти "Олександрію"
02 березня 2023
"Металіст" підписав трьох новачків
01 березня 2023
УАФ заборонила проводити матчі УПЛ на ОСК "Металіст"
24 cічня 2023
"Металіст" приступив до тренувань на зимових зборах
19 cічня 2023
"Металіст" виходить з відпустки
11 cічня 2023
Гравці "Металіста" вирушили на збори з "Дніпром-1"
03 cічня 2023
Форвард харківського "Металіста" перейшов у португальський клуб
01 грудня 2022
"Металіст" розгромно програв остатнній матч перед зимовою відпусткою
Інформаційні платформи