Юні шпажисти успішно виступили на міжнародних змаганнях

12 жовтня 2017 14:26

У Туреччині та Сербії відбулися етапи кадетського циклу з фехтування на шпагах, на яких харківські спортсмени завоювали золоту та дві бронзові нагороди.

На змаганнях у турецькій Антальї блискуче виступив харків’янин Максим Карюченко, який був єдиним представником України на цьому турнірі. У груповому турі Максим зазнав лише однієї поразки, а вже в основній сітці не залишив суперникам жодного шансу. Болгарина Янна Ангелова він переміг з рахунком 15:11, далі здолав азербайджанця Халіда Алієва 15:9, а потім Метіна Тайанцема з Туреччини 15:12. У півфіналі українець завдав поразки британцю Тобіасу Йеппесену 15: 9, а в поєдинку за «золото» з аналогічним рахунком здобув перемогу над представником Катару Юсефом Аль-Бадером.

На етапі кадетського циклу, який відбувся в сербському Зренянині, харків’янка Анастасія Зеленцова завоювала дві бронзові нагороди – в особистій першості та командній.

В особистій першості Анастасія дійшла до півфіналу, але поборотися за «золото» їй завадила представниця Угорщини Кінге Декані, яка виграла поєдинок з рахунком 10:4 та в підсумку стала володаркою золотої медалі, обігравши у фіналі свою співвітчизницю Естер Мухарі. Анастасії Зеленцовій дісталася бронзова нагорода.

Третє місце харківська шпажистка посіла і в командних змаганнях. Разом з киянкою Катериною Чорній, а також представницями Хмельницької області Дариною Садовою та Євою Мазур Анастасія успішно дійшла до півфіналу, де поступилася першій команді Румунії з рахунком 37:41. У підсумку румунки посіли друге місце, програвши у фіналі команді Угорщини, а українки здобули бронзові медалі, здолавши в поєдинку за третє місце з рахунком 45:37 іншу команду Румунії.




Новини в тему

14 листопада 2019
Харків приймав міжнародний турнір з фехтування
29 квітня 2019
Роман Свічкар став чемпіоном України з фехтування
28 лютого 2019
Юна шпажистка здобула срібло чемпіонату Європи
13 грудня 2018
Харківські шпажисти перемогли на «Меморіалі Захарова»
14 липня 2018
Харківська фехтувальниця успішно виступила на Кубку світу
14 травня 2018
Роман Свічкар завоював «бронзу» етапу Кубка світу в Парижі
02 травня 2018
Харківські фехтувальники виграли чемпіонат України
08 березня 2018
Харківські фехтувальники здобули «бронзу» чемпіонату Європи
25 cічня 2018
Харківські фехтувальники завоювали медалі всеукраїнського турніру
16 листопада 2017
Харківські фехтувальниці здобули медалі чемпіонату світу
Інформаційні платформи