Юні веслувальники повернулися до Харкова з медалями чемпіонату світу

04 серпня 2017 09:21

У складі української збірної у змаганнях брали участь 16 представників нашого регіону: 8 дівчат та 8 юнаків.

Чемпіонат світу серед юніорів з веслування на човнах «дракон» відбувся з 28 по 30 липня у Франції в місті Дівон-ле-Бен. Збірна України повернулася додому з 5 золотими, 3 срібними і 3 бронзовими медалями, та в кожній з цих нагород є заслуга спортсменів Харківської області.

У складі збірної у змаганнях брали участь 16 представників Харківщини - 8 дівчат та 8 юнаків: Валерія Бобришева, Марія Ромащенко, Марія Гончарова, Тетяна Комлєва, Анастасія Авдєєва, Анастасія Кожокарь, Анастасія Ємельянова, Анна Біденко, Ігнат Щербак, Данило Харечко, Олександр Васильєв, Дмитро Кряж, Микита Зінченко, Іван Федак, Сергій Карпенко та Ігор Пастушенко.

Спортсменів та їх тренерів у Харкові урочисто зустріла почесна делегація на чолі з заступником начальника Управління у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергієм Христоєвим, який передав вітання від керівника області Юлії Світличної та побажав не зупинятися на досягнутому і впевнено йти до нових перемог та звершень.

Варто зазначити, що вперше в історії на чемпіонатах світу українські веслувальники на човнах «дракон» змогли зібрати таку кількість нагород.

«Я дуже пишаюся нашими спортсменами, які з наполегливістю працювали на тренуваннях та виклались на максимум на чемпіонаті. Коли їхали, навіть не очікували, що буде такий результат, тому ми відчували божевільні емоції, коли наші вихованці стояли на п’єдесталі», - зазначив старший тренер збірної України Ігор Гармаш.

Чемпіонами світу стали 13 харківських спортсменів, крім того, усі вісім юніорок п’ять разів підіймалися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

Дві золоті медалі українки вибороли в змаганнях серед юніорок, де до складу команди також увійшли харківські спортсменки Валерія Бобришева, Марія Ромащенко, Марія Гончарова, Тетяна Комлєва, Анастасія Авдєєва, Анастасія Кожокарь, Анастасія Ємельянова і Анна Біденко. Вони перемогли  на дистанціях 2000м та 500м.

Крім того, українська збірна переможно виступила в змішаному класі на дистанціях 500м та 2000м та у відкритому класі на дистанції 2000м. До складу команди також потрапили усі вісім харківських юніорок, а також п’ять юніорів - Олександр Васильєв, Микита Зінченко, Іван Федак, Сергій Карпенко та Ігор Пастушенко.

Одним з тих, хто зібрав на цих змаганнях найбільшу кількість нагород, був Микита Зінченко. Він став триразовим чемпіоном, тричі бронзовим призером, а також здобув одну срібну медаль.

«Ми наполегливо тренувалися та довго йшли до цього успіху, тому розраховували лише на найкращі результати і бажали, щоб усе здійснилося. Ми дуже гарно виступили, але ще є чого прагнути», - поділився спортсмен.

За підсумками чемпіонату збірна України посіла третє загальнокомандне місце. Перше було за канадськими спортсменами, а друге посіла збірна Австралії.

Наступний чемпіонат світу відбудеться у 2018 році в США.




Новини в тему

05 серпня 2020
Харківські веслувальники вибороли медалі на чемпіонаті України
14 листопада 2017
Анастасія Шевченко – чемпіонка світу з самбо
28 жовтня 2017
Харків’яни перемогли на ветеранському чемпіонаті світу з самбо
25 жовтня 2017
Харківська спортсменка перемогла на чемпіонаті світу в Баку
20 жовтня 2017
Харківські самбісти стали призерами чемпіонату світу
22 вересня 2017
У Харкові пройдуть змагання з веслування на байдарках
24 серпня 2017
Дімітрій Тімченко - в п’ятірці кращих на чемпіонаті світу
04 серпня 2017
Три харківських спортсмена виступлять на Чемпіонаті світу з легкої атлетики
03 серпня 2017
Харківські веслувальники здобули медалі чемпіонату України
29 липня 2017
Харків'яни стали чемпіонами світу з веслування серед юніорів
Інформаційні платформи