Володимир Лінке: "Харків'яни повинні хотіти грати в рідному місті"

01 лютого 2018 09:24

Зимова пауза у Другій лізі чемпіонату України - справжній головний біль для тренерів. Останній матч у 2017-му році "Металіст 1925" зіграв 17-го листопада, а відновиться турнір лише 31-го березня 2018 го. Всі ці три з половиною місяці гравців слід підтримувати у формі без офіційних матчів, а це - серйозне випробування і для футболістів, і для їх тренерів. 15-го січня "жовто-сині" вийшли з відпустки і поки що втягуються в сезон на поле дитячої школи "Металіста 1925". "ХН" вирішила дізнатися про підготовку команди і останні новини з клубу у генерального директора "Металіст 1925" Володимира Лінке.

- Цієї зими "Металіст 1925" покинув воротар Данило Канівці. Наскільки це болісно?
- Влітку і восени ми грали без нього багато матчів, він відіграв всього дев'ять поєдинків. Крім нього в складі є воротарі Денис Дьяков і Владислав Федак. У нас був договір з Каневцевим - якщо йому надходить пропозиція з Прем'єр-Ліги, ми його спокійно відпускаємо, розриваємо контракт. І своє слово ми стримали.

- Спроби переконати його залишитися робили?
- А як ми могли його залишити, якщо людина хоче грати в Прем'єр-Лізі? Стоїть біля нього запитати, чому він зробив такий вибір, адже він харків'янин, а їде грати в Полтаву. Утримувати людину, яка не хоче залишатися, немає сенсу. Це те, що називається патріотизмом. Я свого часу не пішов ні в "Спартак", ні в київське "Динамо", тому що харків'янин і хотів грати в Харкові. Але ми були, напевно, зовсім іншими людьми. Кажуть, життя може змінюватися. Так можливо. Але людські якості змінюватися не повинні. Але це моя суб'єктивна думка.

- Розкажіть про підготовку "Металіста 1925" до сезону.
- Я намагаюся не лізти в процес підготовки. Є головний тренер, є команда тренерів, спортивний директор, тому намагаюся не втручатися. Моє завдання - створити їм комфортні умови.

- Раз заговорили про умови - скажіть, чому команда тренується на штучному полі дитячої школи "Металіста тисяча дев'ятсот двадцять п'ять"? Варіантів краще не знайшлося?
- А де ж нам тренуватися? Буде весна, будемо працювати на базі, на натуральній траві. А в нинішніх погодних умовах поля всі однакові. Зате ми знаємо, що у нас, на "Металісті", у скільки б тренування була - трактора виїдуть і розчистять, підготують поле. А фізична неготовність, знаєте, ще більш небезпечна річ, ніж штучний газон. Ось, наприклад, "Геліос" грав з "Авангардом" на новому полі Університету внутрішніх справ - і що? Там теж футболісти каталися по траві. Це погода, нікуди не дінешся. Підігріву адже немає ні на одному полі.

- Зараз на перегляді в команді знаходяться чотири бразильця. Склалося про них якусь думку?
- Так, бачив їх на тренуваннях і двосторонку. Один з бразильців мені дуже подобається - у нього є думка, є швидкість, робота з м'ячем. Решта, я вважаю, не сильніший наших. Тренерський штаб бачить двох (в команді - прим. "ХН"). Будемо обговорювати, дивитися.

- Ті, що впали в око вам і тренерам, в яких амплуа грають?
- Один гравець - крайній півзахисник. Іншого можна використовувати на будь-якій позиції в атаці. Вони приїхали з Бразилії, це молоді хлопці, в професійному футболі, наскільки я знаю, ще не заграні. Всі вони віком до 21 року, одному і зовсім 17. Хочуть показати себе, у них горять очі. Далі вже будемо дивитися по їх якостям, вибирати, хто нам підходить.

- Едмар все ще висловлює готовність допомогти команді у весняній частині Чемпіонату?
- Едмар в США грає за якусь аматорську команду, тренується. Ось 21-го січня разом зі збірною України серед ветеранів відправився в Південну Америку, де зіграв в товариських матчах. На останній наш збір до Туреччини він прилетить і буде працювати з командою, по крайней мере, договір був такий.

- Будь-які зміни в тренерському штабі не дуже намічаються?
- Ні, ніяких змін не відбулося, і, я думаю, до закінчення сезону нічого такого не станеться. А далі буде видно.




Новини в тему

25 жовтня 2023
У Харкові пройде благодійний турнір з міні-футболу
25 жовтня 2023
У Харкові визначили найсильніших футболістів серед вихованців ФК і ДЮСШ
31 серпня 2023
"Металіст 1925" може припинити існування
21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
20 серпня 2023
Визначено переможців турніру з футболу «Дитячі мрії»
15 серпня 2023
"Житлобуд-1" здобув першу перемогу в сезоні
12 серпня 2023
В урбан-парку на Салтівці відзначили День молоді "Харківʼяни разом"
12 серпня 2023
У Харкові пройшов студентський турнір з міні-футболу, присвячений Дню молоді
07 серпня 2023
"Житлобуд-1" повертається в тур. Відомий оновлений склад
15 серпня 2023
У Харкові пройде турнір з футболу, присвячений Дню міста
Інформаційні платформи