Ватерполісти збірної Харківської області стартували з двох перемог у фіналі Суперліги

19 червня 2017 16:33

17-18 червня у Харкові проходили перші матчі фінальної серії плей-оф за золоті медалі чемпіонату України з водного поло серед чоловіків (Суперліга).

Чинні володарі титулу - ватерполісти збірної Харківської області – двічі обіграли львівське «Динамо». Нагадаємо, що ігри плей-офф триватимуть до трьох перемог котроїсь команди. Отож, підопічні Сергія Колточихіна та Сергія Столярова зробили хороший зачин, встановивши рахунок у серії до трьох перемог 2-0 на свою користь.

Першого ігрового дня збірна Харківської області обіграла львів’ян з рахунком 6:3 (1:0, 1:2, 4:0, 0:1). А у другому матчі харків’яни були ще переконливіші - 8:4 (2:2, 3:0, 1:0, 2:2).

 Головний тренер збірної Харківської області Сергій Колточихін результатом задоволений, проте прогнозів не робить, бо знає, що останній бій – найважчий: «Попри дві наші перемоги, говорити про чемпіонство не можна - у «Динамо» великий потенціал. Тим паче, наступні матчі плей-оф відбудуться на майданчику  суперника -  23-25 червня у Львові».

  Та все ж додає: «Але я сподіваюсь... У наших ватерполістів нарешті став з'являтися ігровий досвід, якого не вистачало раніше. Гравці молоді, але вже змагаються три-чотири сезони, і видно, що стають гравцями - не відразу, але стають.

Перша фінальна гра для нас була спокійною, без нервування. Пограли на зустрічних курсах два періоди, а потім команда Львова провалила кілька контратак і вже не змогла відновитися. Ми перемогли впевнено - з перевагою у три м’ячі -  6:3.

А ось у другій грі було напруженіше. Хоч ми перемогли ще з більшою різницею в рахунку, ніж в попередньому матчі, ця гра для нас була значно складнішою. Динамівці билися до останніх секунд.

Що мене особливо порадувало - змінилася ситуація з забиваючими гравцями. Як бувало раніше: Микита Апостол накидає м’ячів, а всі йому допомагають. А ось ці два фінальних матчі показали, що в команді всі гравці можуть забивати. Географія голів широка, багато гравців розписалися в воротах суперника. І те, що забиває не один гравець, а вся команда, додає впевненості».

Інша харківська команда – НТУ-ХПІ -  у серії ігор плей-офф за третє місце, змагаючись з ВК Маріуполь на їх майданчику, спочатку перемогли 12-9 (4-2, 1-4, 3-2, 4-1), а в наступному матчі поступилися  8-12 (0-4, 4-2, 1-4, 3-2). Рахунок в «бронзовій» серії ігор плей-офф 1-1. Для підопічних Євгена Носика це непоганий результат, зважаючи на те, що завершальні матчі фіналу прийматиме Харків. А вдома, як відомо, і стіни допомагають, і вболівальники підтримують.

Підготувала Наталія Васьо

 




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи