У харківському аеропорту зустріли «зірок» чемпіонату Європи з синхронного плавання

16 травня 2016 10:22

Харків'янки, що входять до збірної України з синхронного плавання й завоювали медалі на чемпіонаті Європи у Лондоні, 15 травня повернулися додому.

На чемпіонаті дівчата показали відмінний результат, завоювавши шість срібних медалей (в обох програмах - сольній та дуетів, по технічній програмі груп та комбі) й одну золоту (в довільній програмі груп). Харків'янка Ганна Волошина, що входила до збірної, виступила у всіх видах програм, завоювала сім медалей і стала найбільш титулованою спортсменкою чемпіонату.

«У нас ніколи не було стільки медалей і такої проби. Ми всі дуже задоволені. Залишилося два місяці до Олімпіади, тому зараз всі зусилля спрямовані на новий вид програми: довільна група і дует», - розповіла про плани Анна Волошина.

У свою чергу президент Федерації синхронного плавання України, народний депутат України Віктор Остапчук зазначив, що збірна України з синхронного плавання вперше завоювала стільки нагород на чемпіонаті Європи. За його словами, це результат спільної роботи спортсменок і тренерського штабу на чолі з заслуженим тренером України Світланою Саидовою.

«Наша команда заслуговує найщирішого захоплення. Завдяки їхній праці ми впритул наблизилися до нинішніх наших головних суперниць - росіянок. Раніше наші дівчата відставали на два-три кроки, але прорив був зроблений. Цьому значною мірою допомогло запрошення відомого іспанського тренера Анни Таррес. Вона привнесла в тренувальний процес нове дихання, і це спрацювало. Будемо думати зі Світланою Борисівною, як домогтися ще кращих результатів, тому що часу до Олімпіади залишилося зовсім небагато», - зазначив Віктор Остапчук.

У Міжнародному аеропорту «Харків» чемпіонок також зустріли і привітали депутати міської ради Габріел Михайлов, Валерій Певнев, Ольга Чічіна.

Нагадаємо, що вперше в історії українського синхронного плавання збірна країни завоювала дві олімпійські ліцензії. На Олімпіаді в Бразилії за медалі боротимуться дует Анна Волошина і Лоліта Ананасова, який отримав путівку на Олімпійські ігри торік, і група, яка завоювала ліцензію на передолімпійському кваліфікаційному турнірі, що пройшов в Ріо-де-Жанейро в березні цього року.




Новини в тему

19 серпня 2020
Геннадій Кернес побажав удачі харківським спортсменам, які планують переплисти Босфор
20 грудня 2019
Харківські синхроністки перемогли на Кубку України
03 вересня 2019
Юні харківські синхроністки - срібні призерки чемпіонату світу
17 грудня 2018
Харків'янка Єлизавета Яхно визнали найкращою синхроністкою року
04 серпня 2018
Харків'янки виграли перше в історії срібло чемпіонатів Європи з літніх видів спорту
20 липня 2017
Харків'янка Ганна Волошина завоювала третю медаль чемпіонату світу
18 липня 2017
Синхроністка Волошина завоювала "бронзу" чемпіонату світу в Будапешті
30 травня 2017
Харківські синхроністки перемогли в Іспанії
05 травня 2017
Ганна Волошина виграла золото світової серії із сихронного плавання
13 березня 2017
Збірна України з синхронного плавання взяла повний компект нагород на першому етапі Світової серії
Інформаційні платформи