У Харкові вперше пройде Кубок світу з акробатичного рок-н-ролу

10 жовтня 2018 14:08
Кубок світу з акробатичного рок-н-ролу відбудеться 13 жовтня у Палаці спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи (вул. Велика Панасівська, 90).
 
Як повідомив 9 жовтня, журналістам президент Харківської міської федерації акробатичного рок-н-ролу, організатор турніру Михайло Петренко, в ньому візьмуть участь понад 150 спортсменів з 11 країн світу - України, Угорщини, Польщі, Ірландії, Швейцарії, Лівану, Росії, Франції, Словенії, Хорватії та Німеччини, а також представники кількох українських міст - Павлограда, Лисичанська, Сєвєродонецька, Запоріжжя, Києва, Житомира та Харкова. Змагання пройдуть в категоріях «Ювенали», «Юніори» і «Б клас».
 
«Вперше в історії нашої федерації відбудеться Кубок світу з акробатичного рок-н-ролу. Останній турнір такого рівня проходив 15 років тому в Києві. Ми подавали заявку на проведення турніру ще в 2016 році, але в зв'язку з подіями в Україні нам рекомендували його перенести. Цього року Всесвітня федерація довірила нам провести Кубок світу. Для нас це дуже почесно. Ми доклали максимум зусиль, щоб організувати змагання на високому рівні, до нас приїхали представники максимальної кількості країн. Очікувалися представники з більш ніж 15 країн світу, але через те, що призначили терміновий турнір у Майамі, який проходитиме цього ж дня, деякі спортсмени поїдуть туди», - повідомив Михайло Петренко.
 
Президент Федерації акробатичного рок-н-ролу України Сергій Ляшенко зазначив, що пари з України в категоріях «Юнаки» і «Юніори» стали законодавцями мод в цьому середовищі. За його словами, цієї суботи в Харкові виступлять найсильніші пари світу з цього виду спорту.
 
Початок кваліфікаційних турів - о 12:00, початок півфіналу, фіналу - о 17:00.
 
Крім того, 14 жовтня відбудеться четвертий етап чемпіонату України з акробатичного рок-н-ролу і бугі-вугі серед пар та команд формейшн, в якому візьмуть участь понад 450 спортсменів з 20 міст України. Кращі спортсмени вийдуть у фінал чемпіонату, який відбудеться 22 грудня в Палаці спорту «Локомотив».
 
«Деякі наші гості з інших країн виявили бажання взяти участь у чемпіонаті України. Майстерність танцюристів оцінюватимуть судді міжнародного класу. Змагання будуть цікаві і спортсменам і глядачам», - підкреслив Сергій Ляшенко.
 
Зазначимо, що протягом 2017 і 2018 років харківські спортсмени виграли вісім етапів Кубка світу, чемпіонат Європи 2017 і 2018 років, чемпіонат світу 2017 і 2018 років.
 
Наступного року в планах федерації також провести в Харкові Кубок світу з акробатичного рок-н-ролу, збільшивши при цьому кількість категорій і розширивши географію учасників.



Новини в тему

15 жовтня 2018
Юні харків'яни виграли Кубок світу з акробатичного рок-н-ролу
19 вересня 2018
Харків'яни перемогли на чемпіонаті світу з акробатичного рок-н-ролу
26 червня 2018
Харків'яни виграли черговий етап Кубка світу з акробатичного рок-н-ролу
10 квітня 2018
Харків'яни перемогли на етапі Кубка світу з акробатичного рок-н-ролу
19 грудня 2017
Харківські спортсмени визнані кращою парою світу з акробатичного рок-н-ролу
28 листопада 2017
Збірна України перемогла на Кубку світу з акробатичного рок-н-ролу
24 жовтня 2017
Харків'яни стали чемпіонами світу з акробатичного рок-н-ролу
27 вересня 2017
Харківські спортсмени перемогли на Кубку світу з акробатичного рок-н-ролу
12 липня 2017
Юні харків'яни гідно виступили на Кубку світу з рок-н-ролу
Інформаційні платформи