У Харкові встановлять меморіальну дошку олімпійському чемпіону Олексію Баркалову

17 червня 2017 14:16

Меморіальну дошку харків'янину, дворазовому олімпійському чемпіону з водного поло, заслуженому майстру спорту України планують встановити на вул. Баркалова, 1.

Таке рішення було прийнято 15 червня, на засіданні Міської комісії з питань топономікі і охорони історико-культурного середовища.

Так, комісія на чолі з першим заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим схвалила звернення Харківської обласної федерації водного поло з проханням встановити на будівлі за адресою вул. Баркалова, 1 пам'ятну дошку на честь видатного спортсмена.

Зазначимо, Олексій Баркалов - випускник Харківського політехнічного інституту. Ім'я спортсмена було занесено до Книги рекордів Гіннесса, з 1997 по 1999 роки очолював Федерацію водного поло України.

«Ця людина дійсно багато зробила для розвитку фізичної культури і спорту як для Харкова, так і для всієї країни. Меморіальна дошка з'явиться на вулиці, яка названа його ім'ям », - зазначив Ігор Терехов.

Також комісія прийняла рішення встановити меморіальну дошку Герою України В'ячеславу Чорноволу. Вона також буде встановлена на початку вулиці, що носить його ім'я - на будівлі по вул. В'ячеслава Чорновола, 4.

Пам'ятну дошку встановлять також в приміщенні хоспісу по пр. Московському, 197. Відкриття пам'ятного знака буде приурочено до 110-річчя заснування в цій будівлі лікарняного храму Св. Миколая Чудотворця.

Також комісія прийняла рішення відновити один з пам'ятних знаків міста. На вул. Студентській, 4 була пошкоджена меморіальна дошка Національному Герою Азербайджану Віктору Серьогіну.




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи