У Харкові відбувся чемпіонат світу з козацького двобою

14 грудня 2018 11:15
Близько 1000 спортсменів з 12 країн світу продовж двох днів боролися за перемогу в українському виді єдиноборств.
 
Медалі були розіграні в усіх вікових категоріях та в усіх розділах козацького двобою.
 
До складу збірної команди України увійшли близька 70 харківських спортсменів, які вибороли 33 золоті, 25 срібних та 15 бронзових нагород.
 
Двічі на найвищу сходину п’єдесталу пошани в змаганнях серед чоловіків підіймалися Ярослав Нестерук, який переміг у розділах «забава» і «борня-1» у вазі до 75кг, а також Данило Балаба, який у тих же розділах завоював золоті медалі у ваговій категорії до 80кг.
 
Серед жінок у розділах «забава» та «борня-1» у вазі до 50кг впевнені перемоги здобула харків’янка Катерина Свекольникова.
 
Серед спортсменів 16-18 років по дві золоті нагороди завоювали: Дмитро Смеречинський (розділи «забава» та «борня-1», вагова категорія - понад 60кг) та Артур Чорний (розділи «забава» та «борня-1», вагова категорія - понад 75кг).
 
У надвидовищному розділі «герць-3», який є українським аналогом ММА, перемогу серед харків’ян одержали Олег Андрєєв (вагова категорія - до 60кг) та В’ячеслав Тен (вагова категорія - до 70кг).
 
Цей чемпіонат підбив підсумки року в козацькому двобої, який був успішним як для української збірної, так і для харківських спортсменів, зокрема. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.
 
«Зараз до складу Міжнародної федерації козацького двобою вже входить офіційно близько 20 країн світу, та їх кількість постійно зростає. Ми прагнемо, щоб козацький двобій став таким собі «голубом миру», який буде об’єднувати країни», - зазначив президент Української спортивної федерації «Козацький двобій» Володимир Радіонов.
 
Наступний рік для козацького двобою буде не менш насиченим. Пройдуть національні старти, а також низка міжнародних змагань, у тому числі Кубок та чемпіонат Європи, а також чемпіонат світу. Перший етап відбору до складу збірної України відбудеться вже у березні в Сумах на Кубку України.

Теги: спорт,


Новини в тему

22 лютого 2020
Катерина Шакалова перемогла на чемпіонаті Європи з грепплінгу
19 лютого 2020
У Харкові пройде чемпіонат України з історичного фехтування
11 cічня 2020
Харківський альпініст встановив рекорд на найвищому у світі вулкані
09 cічня 2020
Юні харків’яни відправилися на III зимові Юнацькі Олімпійські ігри
09 грудня 2019
У Київському районі пройшли змагання з кульової стрільби
06 грудня 2019
Харківські чирлідери здобули перемогу на чемпіонаті України
21 листопада 2019
У Київському районі пройшла сімейна естафета
19 листопада 2019
Завтра на Олексіївці відкриється міський центр єдиноборств
18 листопада 2019
Марія Жигалова перемогла на чемпіонаті світу з гирьового спорту
05 листопада 2019
У Харкові пройде фестиваль технічних видів спорту
Інформаційні платформи