У Харкові відбулась конференція «Скандинавська ходьба замість ліків»

06 червня 2019 15:40

4 червня ГО «Українська асоціація скандинавської ходьби» провела конференцію«Скандинавська ходьба замість ліків». У заході взяло участь більш 80 учасників:освітні і оздоровчі установи м.Харкова та Харківської області (ВНЗ, загальноосвітні школи, лікарі ЛФК, спортсмени),  громадські організації, активні члени організації «Українська асоціація скандинавської ходьби». Захід відбувся  за підтримки департаменту молоді, сім`ї та спорту. Почесним гостем заходу стала Чичина О.А., депутат ХМР, голова постійної комісії з гуманітарних питань, радниця міського голови з гендерних питань. Ольга Андріївна презентувала гендерний паспорт міста Харкова та можливі варіанти розвитку та інтеграції скандинавської ходьби в місті. 

Безега Сніжана, як організатор заходу, розповіла о діючих проектах та результатах інтеграції міжнародного досвіду скандинавської ходьби в розвиток в Україні і ефективних засобах формування спільноти скандинавської ходьби.

Для Лфк інструкторів та лікарів було цікаво та корисно почути доклади реабілітологів практикуючих скандинавську ходьбу  Жданової Етері та Соловйова В’ячеслава.

Інноваційним стало презентування пілотного проекту «Скандинавська ходьба у шкільних установах». Досвідом пілотного шкільного проекту в ХЗОШ№150 поділилась  заступник директора ХЗОШ 150 Вовк О.О. 

Для гарного самопочуття, здоров`я необхідно використовувати комплексний підхід, включаючи фізичне навантаження, харчування, дбати про відновлення і відпочинок, емоційну рівновагу.

Скандинавська ходьба як один із напрямів комплексного підходу до здоров‘я людини, поділилась інформацією Балюк М.О, обласний ендокрінолог Харківської області, засновник ендокринологічного центру «Беркана». 

Це вже другий рік поспіль відбувається конференція, яка об’єднує учасників, підвищує кваліфікацію діючих інструкторів, надихає керівників установ на запровадження проектів на базі скандинавської ходьби, в себе на містах. А разом ми збільшуємо кількість здорових та спортивних громадян.




Новини в тему

11 вересня 2019
У неділю - змагання з скандинавської ходьби
10 вересня 2019
У Харкові відбудеться Kharkiv Nordic Drive
29 серпня 2019
У Харкові відбудуться Всеукраїнські змагання з скандинавської ходьби
30 травня 2019
Програма конференції «Скандинавська ходьба замість ліків»
24 травня 2019
«Скандинавська ходьба замість ліків»
09 липня 2018
Международный чемпионат по скандинавской ходьбе
22 травня 2018
Пройшла міжнародна конференція по скандинавської ходьбі
16 травня 2018
Скандинавська ходьба у Харкові
25 квітня 2018
Розвиток скандинавської ходьби в Україні: регіональний, національний і міжнародний досвід
31 серпня 2014
Представляем украинскую школу оздоровительной скандинавской ходьбы
Інформаційні платформи